Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    
 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Begonia
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Begonia este un gen foarte vast, cuprinzand peste o mie de specii care se impart in trei grupe principale, in functie de tipul de radacini: rizomatoase, tuberculate si fasciculate (sau fibroase). Exista totusi cateva caracteristici comune: frunze asimetrice care cresc alternativ de-a lungul tulpinilor, flori masculine si feminine separate, dar care cresc in aceeasi inflorescenta (in special, cime sau raceme apicale). Speciile rizomatoase sunt plante permanent verzi, cultivate pentru frumusetea si varietatea culorilor frunzelor. Varietatile si hibrizii begoniilor tuberculate produc vara flori mari, colorate, simple sau dispuse in perechi. Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi, insa unele sunt arbusti cu pozitie verticala, iar altele sunt cazatoare.

Cultivare. Primavara si vara begoniile rizomatoase trebuie expuse in plina lumina, dar nu direct la soare; prefera o temperatura de 15°C; udati-le o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des, daca este foarte cald. Begoniile tuberculate cresc mai bine in locuri luminoase, dar neexpuse direct la soare; udati-le moderat iar daca temperatura este mai mare de 18°C puneti ghiveciul intr-o albie cu prundis ud, pentru a mentine umiditatea; administrati un ingrasamant lichid continand potasiu la fiecare 2 saptamani in timpul perioadei de crestere. Se replanteaza primavara, folosindu-se un amestec pe baza de turba si asigurand un drenaj corespunzator cu ajutorul bucatelelor de teracota plasate pe fundul ghiveciului. Ingrijirea este mai complexa pentru begoniile cu radacini fasciculate: planta se expune in plina lumina,dar nu direct la soare; creste bine la o temperatura in jur de 15°C; daca insa aceasta a depaseste 20°C asezati planta la umbra; aerul trebuie ventilat, dar lipsit de curenti; planta trebuie udata o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des daca tempertaura este mai ridicata: fiti atenti sa nu stropiti apa direct pe flori pentru a nu le pata; aveti grija sa indepartati frunzele si florile indata ce s-au uscat, deoarece daca le lasati pe planta pot distruge si determina putrezirea frunzelor sanatoase cu care sunt in contact. Din aprilie pana in septembrie administratile un ingrasamant lichid la fiecare 2 saptamani. Si operatiile care se efectueaza toamna si iarna sunt diferite in functie de tipul plantei: begoniile rizomatoase se tin intr-un loc umbros, in care aerul nu este prea uscat; se uda moderat pentru a permite pamantului sa se usuce intre udari; temperatura trebuie sa fie de cel putin 13°C si trebuie sa se intrerupa administrarea ingrasamantului; daa este necesar, iarna se poate transvaza planta intr-un amestec constituit din 3 parti turba si una nisip grosier. Pentru begoniile tuberculate, la sfarsitul toamnei, reduceti udarea si chiar suspendati-o atunci cand frunzele incep sa cada. In acest moment se extrag tuberculii din pamant, se curata pamantul de reziduurile vegetale si se planteaza pe timpul iernii intr-o ladita cu turba uscata, intr-un loc racoros si aerat unde nu putrezeste si nu ingheata. Eventual presarati o pulbere fungicida pentru a le proteja de infestari. Begoniile cu radacini fasciculate pretind o temeperatura in jurul a 15°C, dar supravietuiesc chiar si la 10°C; reduceti udarile in functie de temperatura mediului; acestor begonii li se taie o parte din ramuri la sfarsitul lui februarie pentru a le reda vigoarea si forma regulata; intotdeauna in aceasta perioada trebuie sa le replantati daca radacinile au ocupat complet ghiveciul.
Reproducere. Begoniile rizomatoase se multiplica prin butasi din tulpina sau frunza in acest caz impartiti o frunza frumoasa si sanatoasa in portiuni patrate pe care le asezati cu fata inferioara orientata in jos intr-o tava ce contine nisip si turba in parti egale; mentineti butasii intr-un mediu umed si la adapost de lumina prea puternica; imediat ce se ivesc noile plante, transferati-le la lumina puternica. Begoniile tuberculate se inmultesc prin butasi si prin divizarea tuberculilor; in aprilie prelevati din vlastarele bazale butasii, daca este posibil lungi de 7-10 cm si avand atasata o parte din tubercul; plantati-i intr-un amestec de turba si nisip in parti egale si mentineti-i la o temperatura de 20°C; atunci cand vor prinde radacini, transferati-i in ghivece diferite. Tuberculii se planteaza in martie-aprilie cu partea concava y3o19ohloading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite