Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    
 
 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

loading...

Ultimele referate descarcare de pe site
  OBIECTUL PSIHOLOGIEI SOCIALE (psihologie)
  MANAGEMENTUL CALITATII PROIECTULUI (marketing)
  Etnologia juridica - Judecata cetelor de batrani (drept)
  Societatea comerciala (marketing)
  EXCLUDEREA ASOCIATILOR DIN SOCIETATILE COMERCIALE (drept)
  Controlul financiar - Conceptul de control financiar (economie)
  Contabilizarea amortizarii imobilizarilor corporale (economie)
  MANAGEMENT EDUCATIONAL (marketing)
  RADIATIILE X (fizica)
  LACUL de Mihai Eminescu - argumentare ca este opera lirica - (romana)
 Ultimele referate cautate in site
   contabilitate de gestiune
   legende istorice bolintineanu
   o noapte furtunoasa
   Conul leonida fata cu reactiunea
   conflict pozitiv
   conexiune graf
   hiperkinetism
   camariteanca
   mesterul manole si monastirea argesului diferente
   economia intreprinderii clasa a x a
 
 
despre:
 

ARTROPODE RACUL DE RAU

 
 

Mediu de viata:
Racul traieste in apele dulci (rauri si balti).
Alcatuirea corpului:
Culoarea corpului racului este verde-cafenie, asemanatoare mediului in care traieste.Aceasta culoare este data de doi pigmenti:unul rosu si unul albastru.Prin fierbere,pigmentul albastru se distruge si ramane cel rosu.Corpul este acoperit cu o crusta alcatuita din calcar si chitina.Animalele care au corpul acoperit cu o crusta fac parte din grupa crustaceelor;racul este un crustaceu.Crusta formeaza un schelet extern sub care se gasesc muschii.
Coprpul este alcatuit din cefalotorace si abdomen.
Pe partile dorsala si anterioara ale cefalotoracelui se gasesc doua perechi de antene cu care racul pipaie si miroase.Ochii lui sunt compusi>Fiecare din ei este format din sute de ochi simpli.
Racul vede bine, deoarece ochii lui sunt situati in varful unor prelungiri care se misca in toate directile.
Pe partile ventrala si dorsala ale cefalotoracelui se observa gura cu falci puternice 5 perechi de picioare articulate.Prima pereche de picioare se termina cu clesti mari si puternici, care servesc animalului la prinderea hranei.Urmatoarele doua perechi au clesti mici iar ultimele doua se termina cu gheare.
Abdomenul este alcatuit din segmente.Primele cinci segmente poarta fiecare, pe partea ventrala, cete o pereche de picioruse.Segmentul al saselea are,de o parte si de alta, cate doua piese latite care, impreuna cu al saptelea segment,formeaza inotatoarea codala.
Locomotia:
In mod obisniut, racul merge inainte pe fundul apei,folosundu-se de picioare.Cand insa este in primejdie el isi lateste paletele inotatoare codale si misca,brusc abtomenul spre partea anterioara,impingand apa inainte. Astfel,racul inoata si dispare din fata dusmanului.
Hranirea:
Racul se hraneste cu plante si cu animale(moluste, pestisori,cadavre), pe care le prinde si le taie cu clestii mari,apoi le sfarma cu falcile puternice si le inghite;racul este un animal omnivore.Resturile sunt sunt eliminate prin anus,situate pe partea ventrala a ultimului sgment abdominal.
Respiratia:
La baza picioarelor se aflla branhiile, asemanatoare unor pene.Ele sunt scaldate permanent de un curen de apa,care circula dinapoi inainte,asigurand schimbul de gaze la nivelul lor.
Inmultirea
T oamna, femela depune sute de oua lipicioase,care stau prinse de abdomen,sub picioarele abdominale,pana primavera.in timpul iernii racii stau amortiti pe fundul apei.In luna mai racusorii ies din oua; ei raman agatati de abdomenul mamei inca 15 zile, dupa care se elibereaza.
In timpul cresterii racii naparlesc .Acest process necesita o cantitate mare de calcar.In peretii stomacului se fac reserve de calcar in timpul naparlirii,calcarul trece in sange, care il transporta in piele si de aici intra in compozitia crustei.
Racul traieste 15-20 de3 ani.Racul isi regenereaza unele segmente.Daca o antenna sau un cleste se rup,ele se refac la naparlirea urmatoare.

loading...
 
 
 
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: 0 (media unui numar de 144 de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2008| Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite