Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    
 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
RESURSELE PEDAGOGICE
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

k5s22sb
Resursele pedagogice reprezinta ansamblul capacitatilor umane si materiale angajate in activitatea de formare-dezvoltare permanenta a personalitatii organizata. in special, ia nivelul sistemului de invatamant.
Tipologia resurselor umane reflecta calitatea si cantitatea investitiilor realizate in capitalul uman. planificate si organizate la nivelul structurii sistemului de invatamant ( Becker, Gery, S.. ). Din aceasta perspectiva pot fi sesizate patru categorii de resurse pedagogice ( Geminard, Lucien. . . -): ai resurse umane: cadre didactice, cadre didactice ajutatoare, personal administrativ, parinti, alti reprezentanti ai comunitatii educative; b) resurse materiale: bzzz didactico-materiaia. spatiul si timpul scolar, spatiul si timpul extrascolar valorificat/valorificabil la nivelul educatiei/instruirii nonformaie; c) resurse financiare provenite de la bugetul central, tenonal. local si din contributiile comunitatii educative: familie, diferiti agenti sociali etc; d) resurse informationale: planuri, programe, manuale, alte materiale de instruire concepute in sens auricular pentru elevi-pentru cadrele didactice; baza de date existenta la nivel de: centru de documentare, biblioteca, videoteca. mediateca. laborator de instruire programata, laborator de instruire asistata pe calculator, centre/cabinete de asistenta psihopedagogica, centre/cabinete logopedice, cabinete metodice (inter)sco-iare.
Analiza manageriala a resurselor pedagogice evidentiaza cresterea importantei resurselor informationale care asigura stimularea factorilor de creativitate generala si speciala si de motivare individuala si grupala a "actorilor educatiei" angajati in valorificarea bazei didactico-materiale si financiare existenta in vederea realizam. in conditii optime, a obiectivelor organizatiei scolare.
in acest context, "resursele materiale trebuie sa fie folosite eficient pentru a satisface necesitatile umane - asumate la nivel de educatie - care sunt in extindere continua". Satisfacerea lor presupune valorificarea tuturor resurselor existente in cadrul organizatiei scolare dar si in afara acesteia la nivelul raporturilor dintre educatia/ins-tmctiaformala-nonformala-informala.
Pe de aita parte, managementul organizatiei scolare ridica problema raportului dintre "resursele naturale", care sunt epuizabile si resursele umane, in general, cele informationale, in special, care sunt inepuizabile prin capacitatea lor de reproducere largita, la niveluri de competivitate superioara cu efecte sinergice angajate la scara sistemului sociai global ( Webester's New World Enciclopedia, New York. , ., ).


loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite