Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    
 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
PHP - Lucrul cu valori scalare
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

n5y16yx
<titlu>
Lucrul cu valori scalare</titlu>
<titlu>Scopuri</titlu>
• invatati sa definiti si sa utilizati constantele
• invatati sa folositi variabilele dinamice
• invatati sa convertiti valorile dintr-un tip in altul

In cadrul Modulului 2, ati invatat despre valori scalare si despre tablouri, in timp ce un tablou are mai multe valori asociate, un scalar are asociata o singura valoare. In acest modul, veti invata mai multe despre valorile scalare si despre modul de utilizare a acestora.

<titlu>Utilizarea constantelor si a variabilelor dinamice</titlu>

In sub-sectiunile urmatoare, vom discuta despre constante si variabile dinamice. Puteti scrie programe PHP utile si complexe fara a utiliza constante sau variabile dinamice. Daca utilizarea constantelor poate facilita citirea programelor dumnea¬voastra, variabilele dinamice au un efect contrar. Din acest motiv, in general se recomanda evitarea variabilelor dinamice, mai ales de catre programatorii PHP incepatori. Totusi, chiar daca optati pentru a nu folosi variabilele dinamice, va puteri afla in situatia de a lucra la un program PHP scris de o persoana care agreeaza aceste variabile; ca atare, trebuie sa aveti cunostinte despre variabilele dinamice, indiferent daca le folositi sau nu in propriile dumneavoastra programe.

<titltu>Utilizarea constantelor</titlu>
O constanta este pur si simplu o valoare care este... constanta, cu alte cuvinte o valoare care nu se modifica, in acest sens, constantele sunt opusele variabilelor, deoarece valoarea unei variabile se poate modifica pe durata executiei unui program. Daca preferati, ganditi-va la o constanta ca la o variabila „numai pentru citire".
Pentru a defini o constanta, folositi functia define(). Sa consideram urmatorul exemplu:


define(„PI”, 3.14159);

Aceasta instructiune defineste constanta PI, atribuindu-i valoarea 3.14159. Dupa ce a fost definita, o constanta se poate folosi in cadrul unei expresii. De exemplu, puteti calcula aria unui cerc dupa cum urmeaza:

$arie = PI * $raza * $raza;

Observati ca referintele la o constanta nu folosesc simbolul dolarului. Astfel, o constanta poate fi cu usurinta deosebita de o variabila. Multi programatori scriu numele constantelor folosind numai majuscule, ceea ce le face si mai simplu de identificat.
O functie conexa, defined(), poate determina daca o anumita constanta a fost definita. De exemplu, cu ajutorul urmatoarei instructiuni PHP puteri determina dac a fost definita constanta Pi:

echo defined(„PI”);

Retineti ca numele care va fi testat este delimitat prin ghilimele duble. Functia defined() returneaza o valoare unitara daca respectiva constanta a fost specificata; in caz contrar, returneaza zero. In cadrul exemplului, instructiunea echo afiseaza valoarea returnata. Puteti testa valoarea returnata si cu ajutorul constructiilor PHP descrise in Modulul 6.
Pe langa sporirea lizibilitatii programelor, constantele pot facilita modificarea acestora. Sa presupunem ca ati scris un program care contine multe calcule ce folosesc valoarea 3,14159, iar ulterior ati descoperit ca trebuia sa folositi valoarea mai exacta 3,1415926535898. Descoperirea si modificarea fiecarei aparitii a valorii originale poate fi o activitate mare consumatoare de timp. Dar, daca ati definit o constanta pentru reprezentarea valorii, numarul 3,14159 va aparea o singura data in program. Modificarea unei singure aparitii va deveni o operatie simpla si obisnuita. Unii programatori cred ca expresiile trebuie sa contina numai doua valori numerice: zero si unu. Toate celelalte valori trebuie reprezentate sub forma de constante, pentru a imbunatati lizibilitatea si a facilita modificarea programelor.
Valoarea ? este folosita extrem de frecvent in unele calcule. Pentru comoditate, PHP furnizeaza o functionalitate mai indicata decat definirea unei constante cu valoarea ?: functia pi() returneaza valoarea respectiva, cu 14 cifre semnificative. Deci, puteti calcula aria unui cerc folosind urmatoarea expresie:

$arie= pi() * $raza * $raza;

<titlu>Lucrul cu variabile dinamice</titlu>
Daca o constanta poate spori lizibilitatea si simplitatea modificarii programelor, variabilele dinamice ingreuneaza intelegerea si posibilitatea de a opera schimbari in program. Iata un exemplu simplu de variabila dinamica, denumita $$f ilm:

$oameni_furiosi = 12;
$film = „ oameni_furiosi”; echo $$film;

O variabila dinamica este denumita folosind o pereche de simboluri ale dolarului si este asociata cu o variabila obisnuita care are un nume similar si include un singur

simbol al dolarului. In exemplu, variabila dinamica $$film este asociata cu variabila obisnuita $film. Valoarea unei variabile obisnuite da numele (fara un simbol al dolarului) unei a doua variabile ordinare, in exemplu, a doua variabila obisnuita este $oameni_furiosi. Valoarea acestei a doua variabile obisnuite este valoarea variabilei dinamice: in exemplu, aceasta este valoarea 12*(vezi nota).
Programatorii spun ca o variabila dinamica face o referinta indirecta la valoarea sa. Cu alte cuvinte, o variabila dinamica nu contine, practic, propria sa valoare. In schimb, contine amplasamentul unde se poate gasi valoarea; cu alte cuvinte, numele unei alte variabile.

<Test „la minut">
• Scrieri o instructiune care defineste o constanta denumita LATURI,atribuindu-i valoarea 4.
• Scrieri o instructiune care defineste o constanta denumita SALUT, atribuindu-i valoarea "buna_ziua".
• Scrieri o instructiune care afiseaza valoarea variabilei dinamice asociate variabilei obisnuite $porumbel. </Test „la minut">

<Sfatul specialistului>
Intrebare: Variabilele dinamice sunt o notiune cam derutanta. De ce le folosesc programatorii?
Raspuns: Daca variabilele dinamice vi se par derutante, nu intrati in panica; variabilele dinamice sunt derutante. Uneori este posibila reducerea dimensiunilor unui program folosind una sau mai multe variabile dinamice. Dar progra¬matorii comit adesea greseli care determina variabilele dinamice sa faca referire la valori gresite si neasteptate. Ganditi-va ca a crea un program corect este mai important decat a crea un program succint. Cand vedeti o posibilitate de a elimina numeroase linii de program folosind o variabila dinamica, ganditi-va de doua ori inainte de a revizui programul. </Sfatul specialistului>

<nota>
*In original era vorba despre filmul „39 de trepte". S-a preferat modificarea exemplului pentru a nu denumi o variabila cu numele „de_trepte", asa cum o cerea exemplul. - N.T.
Raspunsuri la test:
• define("LATURI", 4);
• define("SALUT", "buna_ziua");
• echo $$porumbel;
</nota>

<titlu>Lucrul cu tipuri</titlu>
PHP este ceea ce se numeste un limbaj de programare cu tipuri dinamice. O consecinta a caracterului dinamic al tipurilor de variabile aferente limbajului PHP este aceea ca nu trebuie sa specificati tipul variabilelor. PHP determina tipul variabilei in functie de tipul ultimei valori atribuite variabilei.
Cu toate acestea, caracterul dinamic al tipurilor nu va scuteste de problemele legate de tipuri. Trebuie sa cunoasteti tipurile acceptate si ceea ce se intampla cand in cadrul expresiilor se folosesc doua sau mai multe tipuri.

<titlu>Conversia automata de tip</titlu>
Sa luam in considerare urmatorul script PHP scurt:

$x = 1;
$y = 2.5;
$z = $x+$y; echo $z;

Instructiunea de atribuire care stocheaza o valoare in variabila $z este interesanta, deoarece expresia din membrul drept include un operand intreg si un operand de tip dublu. Ce valoare va aparea ca data de iesire? Raspunsul corect este 3.5, o valoare de tip dublu.Cand o expresie aritmetica foloseste mai multe tipuri, PHP executa conversia automata de tip. Daca oricare dintre operanzi este de tip dublu, PHP trateaza ceilalti operanzi ca si cum ar fi de tip dublu, executa calculele si returneaza rezul¬tatul ca valoare de tip dublu. Daca toti operanzii unei expresii sunt intregi, PHP executa calculul si returneaza rezultatul sub forma de intreg.
Este important sa intelegeti faptul ca prin conversia de tip nu se modifica tipurile operanzilor unei expresii; acestia sunt pur si simplu tratati ca si cum ar fi fost de un alt tip. In cadrul exemplului, variabila $x ramane de tip intreg, chiar daca PHP o trateaza ca o valoare de tip dublu pentru a executa calculele.
Sirurile pot fi de asemenea supuse unei conversii de tip. Sa examinam urmatorul exemplu:

$x = 1;
$y = $x+ „1 more”; *(vezi nota) echo $y

Cuvantul more din sirul text este ignorat.
Valoarea afisata este doi, adica suma dintre valoarea variabilei $x si valoarea numerica a sirului text, care este unu. Valoarea numerica si tipurile unui sir sunt determinate prin respectarea urmatoarelor reguli:

<nota>
*In traducere „inca l". Cuvantul „more" din sirul text este ignorat. Daca s-ar fi folosit traducerea in limba romana, valoarea variabilei $y ar fi fost unu, din motive care vor fi prezentate imediat (regula nr. 1). - N.T.</nota>

1. Daca sirul incepe cu o valoare numerica, valoarea sirului este data de valoarea numerica respectiva; in caz contrar, valoarea sirului este zero.
2. Daca un punct zecimal sau un exponent (e sau E), este asociat cu valoarea nume¬rica, tipul variabilei rezultante este dublu; in caz contrar, tipul valorii rezultante este un intreg.

<titlu>Conversia manuala de tip</titlu>
Daca preferati, puteti prelua controlul conversiei de tip sau puteti modifica tipul unei variabile. Pentru a prelua controlul conversiei de tip, puteti converti fortat un operand de la un tip la altul, proces cunoscut sub numele de conversie fortata de tip sau pur si simplu conversie fortata. In continuare, este dat un exemplu de conversie de tip:

$x = 1;
$y = 2.5;
$z = $x + (integer) $y; echo $z

Conversia fortata de tip, si anume (integer), determina tratarea variabilei $y ca pe un intreg, iar valoarea acesteia devine 2, in loc de 2.5, care este valoarea reala a variabilei $z. Tabelul urmator indica si alte conversii fortate de tip care se pot folosi:
<tabel>
*Conversie fortata
* Rezultat

*(int), (integer)
*Conversie fortata la intreg

*(real), (double), (float)
*Conversie fortata la dublu

*(string)
*Conversie fortata la sir

*(array)
*Conversie fortata la tablou

*(object)
*Conversie fortata la obiect
</tabel>

Numeroase functii furnizeaza inca o modalitate de a trata o variabila ca si cum ar fi de un tip specificat. Tabelul urmator prezinta succint aceste functii. Ca exemplu de utilizare a uneia dintre functiile respective, luati in considerare urmatorul exemplu:

$x = 1.5;
$y = intval($x); echo $x; echo $y;

Valoarea 1.5 este afisata ca valoare a variabilei $x, iar valoarea l este afisata ca valoare a variabilei $y.

<tabel>
*Functie
*operatie

*Doubleval
*Trateaza argumentul ca fiind de tip dublu.

*Intval()
*Trateaza argumentul ca fiind de tip intreg.

*Strval()
*Trateaza argumentul ca fiind de tip sir.
</tabel>

Nici conversia normala si nici cea fortata nu modifica tipul unui operand. Ambele mecanisme determina tratarea operanzilor ca si cum ar fi de un alt tip. Totusi, modificarea tipului unei variabile este posibila prin utilizarea functiei settype(). Acest procedeu este ilustrat in urmatorul exemplu:

$x = 1.5; settype($x,”integer”); echo $x

Valoarea afisata a variabilei $x este egala cu unitatea, deoarece fractia zecimala se pierde atunci cand functia settype() converteste valoarea dubla la o valoare intreaga. Puteti obtine acelasi rezultat cu urmatoarea instructiune de atribuire, care foloseste o conversie fortata:

$x = (integer) $x;

Valorile posibile pentru al doilea argument al functiei settype(), si anume argumentul care specifica tipul dorit, sunt:
• „integer"
• „double"
• „string"
• „array"
• „object"
O functie conexa, si anume gettype(), returneaza un sir care indica tipul variabilei specificate. Scriptul urmator afiseaza sirul "integer", care indica tipul variabilei $x:

$x = 1; echo gettype($x);

<Sfatul specialistului>
Intrebare: Studiind programele PHP scrise de altii, am observat operatorul +=. Care este efectul operatorului respectiv?
Raspuns: Operatorul += nu este decat o modalitate rapida de a scrie o instructiune de atribuire care implica operatorul +. Urmatoarele doua instructiuni de atribuire, una normala si una „rapida", au acelasi efect:
$x += 1;
$x = $x + 1;
Aceasta instructiune de atribuire „rapida" va scuteste de efortul de a scrie o variabila, $x in cazul exemplului nostru, in ambii membri ai instructiunii de atribuire. Tabelul urmator rezuma operatorii „rapizi" de atribuire pentru operatiile aritmetice si pentru siruri, furnizand un exemplu pentru fiecare operator si o instructiune de atribuire echivalenta.
Instructiune de atribuire „rapida" x += y x -= y x /= y x *=y x %=y x .= y

Instructiune de atribuire normala x = x + y x = x - y x = x / y x = x * y x = x%y x = x . y

<Test „la minut">
• Daca se inmulteste o valoare de tip dublu cu o valoare intreaga, care este tipul rezultatului?
• Scrieti o expresie care converteste fortat valoarea variabilei $x in tipul dublu.
• Care este valoarea si tipul expresiei 1.5 + "eu"?</Test „la minut">

<titlu>Proiect 5-1: Un calculator simplu</titlu>

In cadrul acestui proiect, veti scrie si veti executa un mic program PHP care serveste drept calculator simplu. Calculatorul aduna doua numere introduse de utilizator si afiseaza suma.

<titlu>Scopurile proiectului</titlu>• Prezentarea modului in care numerele introduse sub forma de text se pot folosi in expresiile aritmetice
• Prezentarea modului in care instructiunile PHP dintr-un formular pot prelucra datele introduse in formular

<titlu>Pas cu pas</titlu>
1. Plasati urmatorul script PHP intr-un fisier denumit p-5-1 .php si incarcati acest fisier in serverul dumneavoastra PHP:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Proiect 5-1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!- - Fsierul p-5-1.php- - >
<FORM METHOD=”POST” ACTION=”p-5-1.php”>
<TABLE>

<TR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”OP1”
VALUE=”<? echo $OP1 ?>”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”CENTER”>+</TD>
</TR>

<TR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”OP2”
VALUE=”<? echo $OP2 ?>”></TD>
</TR>

<nota>Raspunsuri la test:
• dublu
• (double) $x
• 1.5, dublu</nota>

<TR>
<TD ALING=”CENTER”><INPUT TYPE=”SUBMIT” VALUE=”=”></TD>
</TR>

<TR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”REZULTAT”
VALUE =<? echo $OP1+ $OP2 ?>” disabled></TD>
</TR>

</TABLE>
</FORM>
</BODY>
</HTML>

2. Alocati putin timp studiului scriptului PHP, acordand o atentie speciala modului de utilizare a instructiunilor PHP echo pentru generarea valorilor atributelor HTML
3. Orientati un browser Web spre adresa URL a fisierului incarcat in etapa anterioara. Ecranul brow-serului trebuie sa fie asemanator celui prezentat in ilustratia urma¬toare. Introduceti valorile celor doi operanzi si executati clic pe butonul de expediere, care este marcat cu un simbol al egalitatii.
4. In momentul executarii scriptului de prelucrare, acesta obtine accesul la valorile celor doua variabile din formular care reprezinta operanzii, calculeaza suma lor si specifica suma ca fiind valoarea atributului VALUE a casetei cu text numita REZULTAT. Un rezultat caracteristic este prezentat in ilustratia urmatoare.

<ilustratie>
2
+
3
=

2
+
3
=
5
</ilustratie>

<titlu>Proiect 5-2: Un calculator pentru date calendaristice</titlu>
In cadrul acestui proiect, veti scrie si veti executa un program PHP care executa operatii aritmetice cu date. Programul permite utilizatorului sa introduca o data si o distanta, exprimata in zile, in raport cu data respectiv Apoi calculeaza si afiseaza data rezultanta.

<titlu>Scopul proiectului</titlu>
• Prezentarea modului in care datele calendaristice pot fi introduse sub forma de text, convertite in format numeric si utilizate in expresiile aritmetice

<titlu>Pas cu pas</titlu>
1. Plasati urmatorul script PHP intr-un fisier denumit p-5-2.php si incarcati acest fisier in serverul dumneavoastra PHP:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Proiect 5-2</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!- - Fsierul p-5-2.php- - >
<FORM METHOD=”POST” ACTION=”p-5-2.php”>
<TABLE>

<TR>
Data:<BR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”DATA” VALUE=”<?php echo
$DATA ?>”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”CENTER”>+</TD>
</TR>

<TR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”DISTANTA” VALUE=”<? php echo
$DISTANTA ?>”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”CENTER”><INPUT TYPE=”SUBMIT” VALUE=”=”></TD>
</TR>

<TR>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”REZULTAT”
VALUE =<? php echo date (”M j, Y”,
(strtotime($DATA)+60*60*24*($DISTANTA))) ?>”disabled><TD>
</TR>

</TABLE>
</FORM>
</BODY>
</HTML>

2. Alocati un timp studiului scriptului PHP, acordand o atentie speciala modului de calcul al valorii atributului VALUE al casetei cu text denumita REZULTAT. Sub-expresia 60*60*24 reprezinta numarul de secunde al unei zile. Functia strtotime() preia o data ca argu¬ment si returneaza numarul secundelor scurse de la 1 ianuarie 1970, ora 00:00 GMT, moment cunoscut sub numele de epoca UNIX. Procedeul de reprezentare a datelor si a orelor sub forma numarului de secunde scurse de la momentul epocii UNIX este cunoscut sub numele de ora UNIX. Functia date() preia doua argumente. Functia formateaza data furnizata de al doilea argument in conformitate cu sirul dat ca prim argument. Sirul

"M j, Y" determina functia sa returneze numele lunii, urmat de ziua din luna, o virgula si valoarea anului.
3. Orientati un browser Web spre adresa URL a fisierului care contine scriptul pe care l-ati incarcat in cadrul primei etape. Ecranul browserului trebuie sa fie asemanator celui prezentat in urmatoarea ilustratie. Introduceti o data si o distanta (exprimata in zile) si executati clic pe butonul de expediere, care este etichetat cu un semn de egalitate.
4. La executarea scriptului de prelu¬crare, acesta obtine accesul la valorile celor doua variabile din formular, care reprezinta data si distanta exprimata in zile, calculeaza suma acestora si specifica suma ca valoare a atributului VALUE al casetei cu text denumita REZULTAT. Un rezultat caracteristic este prezentat in ilustratia urmatoare.

<ilustratie>

52 Miciosott Internet LxpluieiDate: jan 1,2005
+
30
=

Date: jan 1,2005
+
30
=
Jan 31,2005</ilustratie>

<titlu>Proiect 5-3: Un generator de stiri</titlu>
In cadrul acestui proiect, veti scrie un program PHP care construieste un program de stiri umoristice. Programul permite utilizatorului sa scrie cateva siruri de text si apoi asambleaza sirurile intr-un articol.

<titlu>Scopul proiectului</titlu>
• Prezentarea modului de utilizare a sirurilor text pentru a specifica un text HTML

<titlu>Pas cu pas</titlu>
1. Plasati urmatoarea pagina HTML intr-un fisier denumit p-5-3.html si incarcati acest fis in serverul dumneavoastra PHP:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Proiect 5-3</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!- - Fsierul p-5-3.html- - >
<FORM METHOD=”POST” ACTION=”p-5-3.php”>
<TABLE>

<TR>
<TD ALING=”RIGHT">Prenumele utilizatorului:</TD>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”USER”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”RIGHT">Oras mare:</TD>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”ORAS”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”RIGHT">Inghetata preferata:</TD>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”AROMA”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”RIGHT">Numele interpretului pop-rock preferat:</TD>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”STAR”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ALING=”RIGHT">Numele unui rau cunoscut:</TD>
<TD><INPUT TYPE=”TEXT” NAME=”RAU”></TD>
</TR>

<TR>
<TD ></TD>
<TD><INPUT TYPE=”SUBMIT”></TD>
</TR>

</TABLE>
</FORM>
</BODY>
</HTML>

2. Plasati urmatorul script PHP intr-un fisier denumit p-5-3.php si incarcati acest fisier in serverul dumneavoastra PHP, plasandu-l in acelasi catalog ca si fisierul p-5-3.html:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Proiect 5-3</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!- - Fsierul p-5-3.php- - >
<CENTER><H1>Bursa stirilor despre celebritati</H1></CENTER>
<CENTER><?php echo date(„1,F j,Y”) ?></CENTER>
<CENTER><H2>ULTIMELE STIRI !!!</H2></CENTER>
<HR>
<?php echo $ORAS ?>:
<P>
Seara trecuta starul pop <?php echo $STAR?> a fost vazut intr-o companie necunoscuta. Cei doi serveau inghetata de <?php echo $AROMA?> la <?php echo $RAU ?> Club, un local cunoscut din <?php echo $ORAS?> frecventat de personalitati. Conform unor surse confidentiale, misterioasa companie era <?php echo $USER?>, fostul sofer al castigatorului de anul trecut al premiului Grammy…
</BODY>
</HTML>

3. Studiati formularul HTML si identificati variabilele de tip formular pe care le defineste. Apoi, studiati scriptul PHP si identificati locurile unde valorile variabilelor din formular sunt folosite pentru generarea de text HTML
4. Orientati un browser Web spre adresa URL a fisierului care contine formularul HTML. Introduceti o valoare pentru fiecare camp. Ecranul browse-rului trebuie sa fie asemanator celui prezentat in urmatoarea ilustratie; dar, desigur, valorile dumneavoastra vor fi diferite de cele prezentate in figura. Executati clic pe butonul de expediere.
5. La executarea scriptului de prelucrare, acesta obtine acces la valorile varia¬bilelor din formular si le insereaza sub forma de text HTML trimis brow-serului. Un rezultat caracteristic este prezentat in ilustratia urmatoare.

<ilustratie>

User`s First Name : Sue
Major City: Libon
Favorite Ice Cream
Flavor: vanilia swiss almond
Favoite Pop Music
Star :Ricky Martin
Name of Famous
River :Amazon

<buton> Submit Query</buton>

Bursa stirilor despre celebritati
Sambata, 3 martie 2001
Ultimele stiti!!!
Lisabona:
Seara trecuta, starul pop Ricky Martin a fost vazut intr-o companie necunoscuta. Cei doi serveau inghetata de vanilie cu migdale la Amazon Club, un local cunoscut din Lisabona, frecventat de personalitati. Conform unor surse confidentiale, misterioasa companie era Sue, fostul sofer al castigatorului de anul trecut al Premiului Grammy...
</ilustratie>

<Test de evaluare>
1. Scrieti o instructiune care defineste o constanta denumita VITEZA, care are valoarea 186,282*(vezi nota).
2. Scrieti o instructiune care afiseaza o valoare ce indica daca a fost sau nu definita constanta LUNGIME.
3. Daca variabila $pisica are valoarea "Tom" si daca variabila $animal are valoarea "pisica", care este numele unei variabile dinamice cu valoarea "Tom"?
4. Daca se procedeaza la impartirea a doua valori intregi, care este tipul rezultatului?
5. Daca o valoare de tip intreg se imparte la o valoare de tip dublu, care este tipul rezultatului?
6. Scrieti o instructiune care modifica tipul variabilei $cost in intreg.

<nota>
Este vorba despre viteza luminii, exprimata in mile pe secunda. - N. T.</nota>


loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2018 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
loading...