Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    
 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Babilonul Antic
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

 

 aimagei

 

 

 

 

 

 aimagei

Babilonul a fost capitala unui mare imperiu de doua ori.Acesta a aparut mult mai tarziu decat Sumerul si Akkadul.In cativa ani a devenit capitala micului imperiu amorit care sa extins sub domnia lui Hammurabi,transformandu-se intr-un imperiu care a ocupat S Mesopotamiei si o parte din N Asiriei.Bunastarea orasului se datoreaza asezarii strategice pe raul Eufrat,permitandu-i in felul acesta sa detina controlul asupra cailor de comert.


Babilonia din punct de vedere istoric si etnografic a fost fructul mixturii dintre sumerieni si akkadieni.Primul rege al acestui imperiu a fost marele Hammurabi.Daca Hammurabi(1728-1868 i. Hr) nu ar fi avut talente politice si militare exceptionale,atunci nu ajungea la cuceriri intinse si la rasturnari politice insemnate in Mesopotamia.Acesta a alcatuit si primul Cod de Legi Scrise.In al 31-lea an de domnie Hammurabi devine cu adevarat rege peste tot Sumerul si tot Akkadul.Apoi,iar in urmatorii 2 ani cucereste tinutul Jamutbal,statul Mari si Asiria.Dupa ce intreaga Mesopotamie de la Golful Persic la pustiul Siriei este stapanita de el,acesta construieste ziduri si temple si imbunatateste sistemul de irigatie. Bunastarea economica a Babilonului reiese din documente scrise pe tablite de lut,descoperite in palatul Maria a lui Hammurabi.

Dupa cucerirea Mesopotamiei,babilonienii, si vecinii lor,asirienii, din N au preluat cultura din Sumer si Akkad,adoptand limba akkadiana pastrand miturile sumerienilor si inchinandu-se zeilor lor.Insa Hammurabi a schimbat randuiala religioasa ridicandu-l pe Marduk(lat.- stapan al locului),zeul orasului Babilon in pozitia de conducator sustinand ca aceasta este dorinta zeitatilor implicate.Cu timpul credinta in suprematia lui Marduk a prins radacini,iar Babilonul a devenit un oras sfant,centru cultural si o metropola bogata.

Acest statut a fost consolidat intr-o perioada lunga,pana in sec. XII i Hr.,cand Babilonul a fost eclipsat politic sub controlul unui popor barbar,kasitii.Dar sub domnia lui Nabucodonosor I si a succesorilor sai orasul a devenit din nou capitala unui regat independent.In sec X i Hr. asirienii au ocupat Mesopotamia.Timp de peste III sec Babilonul a fost condus de regi asirieni.Insa 2 triburi nomade aparute de curand,armeonii si caldeenii,s-au opus cu perseverenta asirienilor.Dar datorita statutului de oras sfant,Babilonul a fost bine tratat de asirieni si sprijinit impotriva celor 2 triburi.

Sub domnia lui Nabucodonosor al II-lea Babilonul a atins culmea gloriei.Arheologii au descoperit ramasite din Gradinile Suspendate ale Semiramidei, si maretul templu care a dat nastere legendei cu ‘Turnul Babel ‘. aimagei

Caderea Babilonului a pus capat rolului Mesopotamiei de centru al unor mari imperii ca si capitala provinciala in Imperiul Persan,dar Babilonul a ramas una dintre cele 7 Minuni ale Lumii. Alexandru cel Mare a vrut sa transforme Babilonul in capitala imperiului sau,dar a murit inainte de a-si putea stabiliza imperiul.Succesorii sai din Orientul Mijlociu si-au construit capitala pe raul Tigru,iar in cele din urma Babilonul a decazut.
M-am hotarat sa scriu despre aceasta tema deoarece este foarte interesanta,de altfel ca toata istoria celorlalte popoare si tari, si am vrut sa aflu mai multe despre acest oras antic si despre conducatorii lui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografie :

 

1.Autor :Constantin Daniel,Titlu : ‘Civilizatia asiro-babiloniana’,Editura :Sport-Turism,Anul aparitiei :1981,la Bucuresti,Capitolul ‘Scurta schita istorica a Babilonului si a Asiriei’ ,subcapitolul ‘Hammurabi si dinastia sa’ ,paginile 37-39


loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2018 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
loading...