Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate





Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 




Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Broasca testoasa de mare (caretta caretta)
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Cu toate ca nu se creste in captivitate decat in conditii cu totul speciale, ne-am permis sa o prezentam, deoarece s-au intalnit exemplare din aceasta rasa si pe litoralul nostru si nu este admisibil sa nu o cunoastem si sa nu o putem identifica daca o vom intalni.

Talia este in general mare, astfel ca adultii pot atinge chiar 1.2 m. si o greutate de pana la 200 Kg. Aceasta specie traieste in Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si uneori patrunde si in Marea Neagra, de unde poate ajunge accidental si in apropiera plajelor romanesti. Ca particularitate, putem aminti faptul ca in faza de tinerete, carapacea ei prezinta 3 carene, iar la batranete, carena este putin bombata, iar marginea posterioara este retezata si acoperita cu placi cornoase asezate una langa alta, fara a se suprapune.

Capul este mare, cu maxilarele puternice, iar membrele anterioare in forma de paleta, sunt prevazute cu doua gheare. Coloritul pe partea dorsala este brun-rosiatic, iar plastronul are o culoare galbena la animalele adulte si aproape neagra la tineret.

Specie exclusiv marina, in perioada de reproducere se deplaseaza pe anumite plaje din zona tropicala si subtropicala, unde la circa 50 m. de apa depune ouale in gropi sapate in nisip, pe care apoi le acopera si le batatoreste cu ajutorul plastronului. Dupa 2-3 luni eclozioneaza, iar puii pornesc imediat spre apa, singura sansa de supravietuire fiind contactul cat mai rapid cu mediul acvatic.

Aceasta broasca testoasa este omnivora, hranindu-se cu pesti si alte animale marine, dar si cu alge sau diferite componente vegetale marine.

Specie mai rar intalnita la noi, poate fi totusi vazuta la Muzeul Deltei Dunarii de la Tulcea, unde este expus un exemplar prins la Sf. Gheorghe in anul 1968, precum si la Muzeul Marinei de la Constanta.
Cu toate ca nu se creste in captivitate decat in conditii cu totul speciale, ne-am permis sa o prezentam, deoarece s-au intalnit exemplare din aceasta rasa si pe litoralul nostru si nu este admisibil sa nu o cunoastem si sa nu o putem identifica daca o vom intalni.

Talia este in general mare, astfel ca adultii pot atinge chiar 1.2 m. si o greutate de pana la 200 Kg. Aceasta specie traieste in Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si uneori patrunde si in Marea Neagra, de unde poate ajunge accidental si in apropiera plajelor romanesti. Ca particularitate, putem aminti faptul ca in faza de tinerete, carapacea ei prezinta 3 carene, iar la batranete, carena este putin bombata, iar marginea posterioara este retezata si acoperita cu placi cornoase asezate una langa alta, fara a se suprapune.

Capul este mare, cu maxilarele puternice, iar membrele anterioare in forma de paleta, sunt prevazute cu doua gheare. Coloritul pe partea dorsala este brun-rosiatic, iar plastronul are o culoare galbena la animalele adulte si aproape neagra la tineret.

Specie exclusiv marina, in perioada de reproducere se deplaseaza pe anumite plaje din zona tropicala si subtropicala, unde la circa 50 m. de apa depune ouale in gropi sapate in nisip, pe care apoi le acopera si le batatoreste cu ajutorul plastronului. Dupa 2-3 luni eclozioneaza, iar puii pornesc imediat spre apa, singura sansa de supravietuire fiind contactul cat mai rapid cu mediul acvatic.

Aceasta broasca testoasa este omnivora, hranindu-se cu pesti si alte animale marine, dar si cu alge sau diferite componente vegetale marine.

Specie mai rar intalnita la noi, poate fi totusi vazuta la Muzeul Deltei Dunarii de la Tulcea, unde este expus un exemplar prins la Sf. Gheorghe in anul 1968, precum si la Muzeul Marinei de la Constanta.







Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2022 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite