Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate





Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 




Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
mamifere
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Mamifere
Ornitorincul traieste in Australia si in Tasmania. Vizuina lui are o incapere si doua galerii cu iesire in apa sip e uscat. Are doua medii de viata. Corpul ,lung de aproximativ 50 cm, este greoi si turtit dorso-ventral. Este acoperit cu o blana de culoare brun inchis, aspra, lucioasa si unsuroasa, incat apa nu partunde la piele. Capul este mic si turtit. Anterior, are un cioc ca de rata ,latit ,fara dinti. Ochii sunt mici, narile sunt asezate pe varful ciocului, iar urechile fara pavilioane, se pot inchide in apa. Membrele mai scurte. Au 5 degete unite printr-o membrana innotatoare si terminate cu gheare lungi. Membrele sunt folosite la inot si la saparea galeriilor. Coada este latita, solzoasa si intrebuintata drept carma, in timpul inotului.

Se hraneste cu pestisori, insecte, viermi scoici si melci, pe care ii sfarama cu placile cornoase ale ciocului. Are doua pungi laterale ale obrajilor in care aduna hrana . Isi cauta hrana seara. Inmultirea se face prin oua. Fecundati-a este interna. Femela depunde 2-3 oua. Inainte de a fi depuse, ouale stau un timp in cloaca. Dupa 2 saptamani de clocire apar pui golasi si orbi. Ei se heanesc cu laptele secretat de glandele mamare ,lipsite de mameleoane. Laptele se prelinge pe firele de par. Deoarece are cloaca si se inmuleste prin oua ,ornitorincul sese aseamana cu reptilele. Se mai numesc si mamifere inferioare. Corpul acoperit cu par si hranirea puilor cu lapte sunt caractere de mamifer. Tot mamifer inferior este si echdna.

Cangurul traieste numai in Australia, in locuri ierboase, dar si in regiuni stancoase sau acoperite cu arbusti. Este un animal diurn si traieste in carduri. Membrele anterioare, terminate cu 5 degete, sunt folosite la apucat hrana. Membrele posterioare, mai lungi, puternice si musculoase, terminate cu 4 degete. Cand se deplaseaza isi strange m




embrele anterioare la piept, isi intinde brusc membrele posterioare si face vsalturi lungi, de aproximativ 8 m si inalte de 2-3 m. Cand se opreste se sprijina pe membrele posterioare si pe coada. In caz de pericol, se apara cu membrele. Este si un bun inotator. Cangurul se hraneste cu iarba, muguri, frunze, fructe, chiar si cu scoarta copacilor. In lipsa hranei patrunse in semanaturi, unde face mari pagube.

Este animal erbivor. Dintii lui sunt :incisivi, canini si masele. In perioada de inmultire apar mari conflicte intere masculi. La nastere, puii sunt nedezvoltati si au ochii inchisi. Ei stau mult timp intr-o punga de pe pantecele mamei, numita punga marsupiala. De aceea, cangurul este un mamifer marsupial. In marsupiu, unde se gasesc glandele mamare, puii gasesc adapost si hrana. Dupa 8 luni, puilui paraseste marsupiul si paste in apropierea mamei. La orice primejdie, intra din nou in marsupiu. Cangurul este un mamifer superior ornitorincului, deoarece naste pui si ii hraneste cu lapte produs de mamele. Este vanat pentru carne si blana. Alte animale marsupiale sunt :lupul marsupial (carnivor), pisica marsupiala (carnivora), sobolanul marsupial (rozator), oposumul (arboricol), veverita marsupiala (zburatoare), cartita marsupiala (subterana) si ursuletul Koala (arboricol).


Cartita este raspandita in toate regiunile tarii.Traieste toata viata sub pamant ,unde isi sapa galerii, sub forma de retele, ridicand musuroaie la suprafata pamantului. Corpul cilindric, lung de aproa


pe 16 cm, este terminat cu o coada scrurta de 2-3 cm. Este acoperit cu o blana de culoare neagra, catifelata si neteda care o protejeaza de umiditate si frig. Capul are forma conica, este prevazut cu un bot acutit, cu peri sensibili. In varful botului se afla narile. Ochii sunt mici, acoperiti cu blana. Urechile nu au pavilioane. Auzul, mirosul si pipaitul sunt bine dezvoltate si o ajuta sa se orienteze in galeriile intunecoase.

Membrele anterioare sunt scurte, groase, iar degetele, terminate cu gheare lungi, sunt unite printr-o membrana rezistenta. Ele servesc la saparea galeriilor. Membrele posterioare sunt mai lungi si mai putin dezvoltate, au degete libere si sunt terminate cu gheare ascutite. Cu ele, scoate pamantul din galerii. Cartita calca pe toata talpa. Deci, este un animal plantigrad. Cartita se hraneste in general cu insecte, larve, dar si melci, rame, soareci, soparle etc. Sfarama hrana cu dintii ei ascutiti, conici si cu maselele, care au varfuri ascutite. Este un mamifer insectivor. Pe ambele maxilare cartita are 44 de dinti. Este lacoma, are nevoie de 40-50 g de hrana zilnic. Daca in 24 de ore nu se hraneste moare. Iarna este activa. In cuibul ei, captusit cu muschi, iarba si frunze, femela maste o data sau de doua ori pe an 4-5 pui mici, nedezvoltati, pe care ii hraneste cu lapte. Blana cartitei poate fi intrebuintata la confectionarea caciulilor, gulelelor etc. Dusmanii ei sunt: viperele, nevastuicile si pasarile rapitoare de noapte.







Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2022 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite