Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
GESTIUNEA EDUCATIEI
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
m2c18cj
Gestiunea educatiei reprezinta o modalitate de administrare a resurselor pedagogice (umane, materiale, financiare, informationale) existente la nivelul sistemului de invatamant, in cadrul diferitelor organizatii scolare, in context national, teritorial si local.
in perspectiva managementului pedagogic, gestiunea educatiei angajeaza actiunile de informare-evaluare-decizie in activitatea de conducere globala-optima-strategica necesara pentru realizarea functiei de planificare-organizare a institutiei scolare la nivel de sistem.
Operationalizarea conceptului de gestiune a educatiei stimuleaza eficienta activitatii de conducere manageriala a organizatiei scolare. Deschiderea modelului cultural al societatii postindustriale, informatizate institutionalizeaza activitatea de gestiune strategica, angajata in stabilirea orientarilor generale si de perspectiva inovatoare ale organizatiei scolare care subordoneaza toate mecanismele administrative, executive, specifice actiunilor de gestiune curenta.
Organigrama institutiei scolare trebuie sa reflecte cerintele gestiunii strategice a resurselor pedagogice valorificabile la nivelul tuturor functiilor manageriale (planificare-organizare; orientare-lndrumare metodologica; reglare-autoreglare /prin actiuni de cercetare si de perfectionare) nu numai la nivelul functiilor administrative (planifi-care-organizare-coordonare-control-decizie) elaborate de H.Fayol in conditiile culturii societatii industrializate ( Bremond, J.; Geledan, A., . . , ).
Aplicarea gestiunii prin obiective asigura realizarea managementului pedagogic si la nivel de proces ( De Landsheere, Gilbert, , . ). Aceasta presupune ca fiecare manager scolar (inspector scolar, director, director adjunct, profesor-consili-er, profesor-metodist, profesor-sef de catedra/de comisie metodica etc):
- "sa elaboreze un set de obiective prioritare care se inscriu pe linia scopurilor generale adoptate la nivel de sistem";
- sa determine mijloacele necesare pentru atingerea obiectivelor intr-o anumita perioada de timp (an scolar, trimestru/semestru scolar);
- sa defineasca operational sarcinile membrilor colectivului in termeni de actiuni competente realizabile practic, "pe teren" si evaluabile concret la o anumita data precizata cu exactitate.
Reusita gestiunii prin obiective depinde de strategia generala adoptata de managerul scolar care solicita fiecare nivel al ierarhiei sa raspunda la realizarea unor sarcini care trebuie corelate si urmarite cu consecventa in timp si in spatiu. Eficienta pe-

dagogica reala angajeaza "toate persoanele implicate care participa la definirea obiectivelor si la deciziile referitoare la prioritatile organizatiei, acceptand integral responsabilitatea" la nivelul lor de competenta,, pe verticala si pe orizontala sistemului si a procesului de invatamant.
- Conducerea scolii, Managementul educatiei. Managementul organizatiei scolare.loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite