Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
FORMAREA CONTRACTELOR DE COMERT INTERNATIONAL
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 


Introducere referitoare la importanta contractelor ca instrumente juridice in infaptuirea politicilor economice, a dezvoltarii schimburilor comerciale la nivel international.....
De aceea formarea contractului prezinta o deosebita importanta pentru desfasurarea comertului international, in conditii optime, desi o atare desfasurare este posibila numai daca si executarea contractului se face in conditii optime.
Formarea si executarea contractului apar ca fiind doua aspecte diferite, dar totodata independente apartinand aceleiasi realitati- contractul - apt sa puna in valoare scopurile urmarite de partenerii de afaceri (contractanti).
Marea majoritate a contractelor de comert international se incheieie prin corespondenta, generand in multe cazuri probleme deosebite, in sensul ca, in intervalul cuprins dintre momentul emiterii ofertei si acela al exprimarii acceptarii pot surveni anumite evenimente neprevazute (ex. moartea sau incapacitatea uneia din parti).
Totodata se pune problema daca in intervalul de timp mentionat poate fi revocata oferta sau daca poate fi revocata acceptarea si eventualitatea unei rezolvari pozitive a acestei probleme.
Formarea contractelor externe se realizeaza printr-o serie de actiuni premergatoare avand rolul de a preintampina riscurile unor operatiuni intimplatoare, ocazionale. Astfel aceste activitati pregatitoare presupun anumite etape si anume:
a)Studierea pietei externe
b)Publicitatea comerciala
c)Alegerea partenerului extern
d)Contactarea partenerului extern
a) Studierea pietei externe
. Necesitatea studierii pietei externe
Piata este o categorie economica ce a aparut odata cu productia de marfuri si exprima totaliatea relatiilor de schimb, avand ca functie principala legatura intre productie si consum, prin confruntarea cererii cu oferta.
Avandin vedere raportul care exista intre participanti poate determina ca o anumita piata sa fie a vanzatorului sau a cumparatorului, situatie influentata si de nivelul stiintei, tehnicii si stadiul concurentei. Desi activitatea de studiere a pietei este dificila si costisitoare ea este indispensabila in reusita operatiunilor de comert international. De aceea este necesara prospectarea pietei. Aceasta constituie o actiune complexa de studiere a conditiilor concrete de comercializare. Prospectarea pietei are urmatoarele obiective:
. Cuantificarea si evolutia cererii si a ofertei
. Pregatirea documentatiei necesare in vederea promovarii exporturilor
. Orientarea productiei, a serviciilor spre marfurile, sortimentele, categoriile solicitate
Activitatea de prospectarea pietei se poate realiza la nivel macroeconomic din birou, prin intocmirea de studii preliminare pe baza statisticilor publicate; si cercetarea la locul desfacerii, nemijlocit asupra pietei si beneficiarului. Aceasta permite o cunoastere directa a pietei respective sub toate aspectele.
In scopul cunoasterii si a realizarii actiunilor privind prospectarea pietei, de o deosebita importanta sunt sursele de informare. Acestea trebuie sa fie corecte, operative, promte si sa furnizeze informatii cu privire la preferintele cumparatorilor, preturi, taxe vamale, probleme fiscale si valutare, restrictiile la import.
Informatiile pot fi obtinute din: documente folosite la operatiunile fundamentale ale intreprinderilor (achizitionarea, receptia inmagazinarea, productia vanzarile, platile), studii si date provenite din rapoarte, note si informarii, literatura de specialitate, periodice (de afaceri, de specialitate pe diferite domenii, editate de guvern), date staistice din publicatii ale firmelor, bancilor, camere de comert, ministere, organizatii internationale,etc), studii ale firmelor specializate.
Studiul pietei trebuie sa contina date cu privire la trasaturile calitative si cantitative ale pietei, pozitia concurentei, pozitia pe piata a firmei, analiza conjuncturala a pietei. Pe baza acestora se elaboreaza previziunile de piata ce urmaresc obtinere de conditii avantajoase, sporirea aportului realizat din tranzactii externe, orientarea justa a investitiilor, elaborarea de programe de dezvoltare a schimburilor pe perioade indelungate.
Pentru realizarea unei informari cat mai complexe si luarea unor decizii fundamentate, ca o premisa indispensabila, prospectarea pietei externe continua cu cercetarea de marketing.
Termenul de marketing provine de la verbul to market care insemana a comercializa si are valente multiple in comertul international. Marketingul inseamna o actiune de cerc
etare a pietei, a cererii si a ofertei, investigarea, organizarea si planificarea productiei, pregatirea personalului, crearea de noi produse, vanzarea si service-ul,; este, reprezinta o atitudine, o optica noua in arta de a descoperi noi piete, si clienti, in a mentine si cultiva piesele si clientii traditionali. Marketingul contribuie la realizarea operatiunilor comerc. in cond.de eficienta sporita.
b) Publicitatea comerciala
In mod practic, dupa alegerea pietei externe si a momentului favorabil trebuie ca potentialii clienti sa cunoasca si sa devina sensibili la anumite marfuri sau servicii.
Publicitatea comerc. se realizeaza prin totalitatea metod.si mijl.folosite pentru a face cunoscut publicului consumator un produs sau un serviciu, pentru a atrage asupra calitatii, particularitatile si posibilit.de utilizare,trezind astfel interesul cumparatorilor, detreminandu-i sa cumpere.
Formele de publicitate: alegerea formei adecvate este in functie de destinatarul mesajului, natura marfurilor.Cele mai utilizate forme sunt:
. publicitatea prin presa; - scrisoarea publicitara; - catalogul de export; - brosura, prospectul, plinatul; - afisul;
. mijloace mass-media: televiziunea, radioul, cinematograful; - targuri si expozitii internationale. c. Alegerea partenerului extern
De obicei partenerul extern este o persoana fizica sau juridica, ponderea desmand-o cele din urma. De aceea alegerea partenerului implica lamurirea unor aspecte:
. nationalitatea societatii comerciale, (reg.juridic, apartenenta unui stat, sistem juridic)
. conditia juridica a societatii (tipul de societate, legalitatea constituirii)
. obiectul statutar al activitatii, strans legat de capacitatea de exercitiu.
Atunci cand intreprinderile producatoare nu exporta direct (comertul mondial se desfasoara cel mai frecvent astfel) apeleaza la firme specializate (case de comert, firme). Acestea pot fi universale, specializate, firme en-gros, firme cu amanuntul.
d). Contactarea partenerului extern
Legat. cu partenerul extern se pot stabili prin intermed.contactelor directe sau a contact. indirecte.
In cazul contactelor directe partenerii intra in relatii de afaceri nemijlocit, fara a recurge la intermediari. In mod traditional contactarea directa are loc prin corespondenta, schimburi de scrisori, fax, email.
Metoda contactelor indirecte implica activitatea agentilor intermediari, prin incheierea unui contract de mijlocire comerciala. Cei mai frecvent intalniti sunt agentii si comisionarii. Acestia sunt pers.fz. sau jd. (SC) care participa la incheierea operatiunilor in contul exportului.


Colt dreapta
Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta