Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Organizarea sistemului judiciar din anglia
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Sistemul instanţelor judecătoreşti din Anglia a fost stabilit printr-o lege de organele judecătoreşti din anul 1783 care a cunoscut de atunci minime modificări.Ierarhia instanţelor judecătoreşti engleze cuprinde următoarele elemente:

- Tribunalele de Primă-Instanţă

- Curţile de Comitat

- Curtea Supremă

- Camera Lorzilora) Tribunalele de Primă-Instanţă sunt constituite din judecători neprofesionişti numiţi judecători de pace.Nu este obligat ca un judecător de pace să aibă pregătire juridică.Judecătorii de pace sunt mai numeroşi decât cei profesionişti, numărul lor fiind în prezent de aproximativ 30.000.

Competenţa acestei instanţe este în materie civilă cât şi în materie penală.

În materie civilă este competent să judece litigiile privind executarea obligaţiilor pecuniare minore, încredinţarea , acţiunile privitoare la taxe şi contribuţii.

În materie penală judecă faptele cu un grad redus de pericol social care atrag pedeapsa amenzii de până la 2.000 de lire sau a închisorii de până la 6 luni.

Tribunalele de Primă-Instanţă judecă în complet format din 3 judecători de pace.b) Curţile de Comitat soluţionează cauzele civile având ca obiect contracte şi delicte, acţiunile posesorii, divorţul, adopţia şi falimentul.

Specific magistraţilor de la Curţile de Comitat este faptul că sunt itineranţi.Fiecare magistrat deserveşte mai multe comitate şi se deplasează în funcţie de numărul şi de complexitatea cauzelor.În Anglia şi Ţara Galilor există în prezent aproximativ 300 de Curţi de Comitat.c) Curtea Supremă în sistemul englez nu este o instanţă supremă şi omogenă.În fapt, ea este formată din trei instanţe diferite, fiecare cu o structură complexă: Curtea Coroanei, Înalta Curte, Curtea de Apel.- Curtea Coroanei judecă în primă instanţă toate cauzele penale grave care nu intră în competenţa Tribunalelor de Primă-Instanţă. Cauzele sunt examinate de un judecător şi de un juriu format din 12 .Ca instanţă de apel, soluţionează apelurile în dreptate împotriva hotărârilor pronunţate de Tribunalele de Primă-Instanţă. Apelurile se judecă de un judecător de carieră, asistat de patru judecători neprofesionişti.Judecătorii de la Curtea Coroanei judecă în sistem itinerar.

- Înalta Curte este instanţa de drept comun în materie civilă putând să judece în principiu orice acţiune civilă.În concret soluţionează cauzele referitoare la litigiile maritime, ipoteci, testamente, litigii de dreptul familiei.Este instanţă de apel împotriva hotărârilor pronunţate de Curţile de Comitat.Judecătorii acestei curţi pot judeca în sistem itinerar.

d) Curtea de Apel este formată din două secţii, civilă şi penală.Secţ
;ia

civilă judecă apelurile îndreptate împotriva hotărârilor pronunţate de Curţile de Comitat sau de Înalta Curte.În materie penală soluţionează apelurile îndreptate împotriva hotărârilor Curţii..

Ca regulă, la Curtea de Apel se judecă în complet format din trei sau cinci judecători.Spre deosebire de ceilalţi judecători, judecătorii acestei instanţe nu judecă în sistem itinerant, ci doar la sediul Curţii de la Londra.e) Camera Lorzilor are atât atribuţii legislative, cât şi jurisdicţionale.În sistemul jurisdicţional englez este instanţa supremă.Judecă în ultimă instanţă cauzele cele mai importante în materie civilă şi comercială. Completul de judecată e format din cinci judecători numiţi lorzi în apel. Aceştia sunt selectaţi dintre avocaţi, pledanţi, cu o vechime de cel puţin 15 ani în profesie, sau dintre judecătorii profesionişti cu o vechime de cel puţin 2 ani la Curtea Supremă.Alături de aceste instanţe, în Anglia există şi tribunale excepţionale.

Acestea judecă în anumite materii: muncă, asigurări sociale în complet

format din judecători neprofesionali.Fiecare din aceste tribunale au o

organizare şi o procedură proprie.Sunt aproximativ 2.000 de tribunale

excepţionale.


Colt dreapta
Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright© 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta