Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Contabilitatea decontarilor cu tertii
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Tema abordata este contabilitatea decontarilor cu tertii. Am ales aceasta tema deoarece clientul reprezinta pentru noi cea mai importanta persoana, o persoana care face parte din afacerea noastra, persoana de care depindem si care ne determina sa-I indeplinim dorintele intr-un mod corespunzator, profitabil. t9j20jm
Principala noastra tinta consta in asigurarea clientelei noastre cu informatii complete, reale si strict confidentiale, pentru a-I putea consilia in luarea unor decizii privind politica de dezvoltare si strategiile firmei respective si avand drept obiectiv maximizarea profitului.
Tema aleasa a fost realizata in cadrul societatii “FOTOXPRESS S.R.L.”. Forma juridical S.R.L (Societate cu raspundere limitata), infiintata in anul 1993 prin aportul a doi asociati avand sediul in Mangalia si fiind inregistrata in registrul comertului.
Obiectul de activitate este achizitionarea de produse de papetarie si birotica in scopul revanzarii; exportul de produse de papetarie si birotica.
Capitalul social este fixat la suma de 170.000.000 lei si este impartit in 1700 parti sociale egale cu valoarea a 100.000 lei fiecare. Prin capitalul social al unei societati comerciale se intelege expresia valorica a totalitatii aporturilor asociatilor care participa la constituirea societatii. Capitalul social mai este denumit si capital nominal. Capitalul social are o dubla semnificatie: contabila si juridica. El constituie gajul general al creditorilor societatii. De aceea, este fix pe toata durata societatii. Capitalul social al societatii este divizat in anumite fractiuni, denumite diferit dupa forma juridica a societatii : parti de interes, parti sociale, actiuni.
Conducerea societatii este inregistrata la A.G.A(Adunarea Generala a Asociatilor)
Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii care hotaraste asupra activitatii acesteia si asupra politicii ei economice si comerciale.
Adunarea Generala a Asociatilor are urmatoarele atributii: a) aproba structura organizatorica a societatii si numarul de posturi; b) numeste dministratorii si membrii Comisiei de Cenzori, le stabileste renumeratia, ii descarca de activitate si ii revoca; c) numeste directori generali si adjunctii acestora si le stabileste renumeratia, ii descrca de activitate si ii revoca; d) hotaraste cu privire la largirea obiectului de activitate al societatii; e) hotaraste cu privire la infiintarea si desfiintarea de sucursale f) hotaraste cu privire la prelungirea duratei de functionare a societatii g) hotaraste in orice alte probleme privind societatea
Adunarile generale ale societatilor se convoaca de catre administrator.
Infiintarea unei societati comerciale implica indeplinirea mai multor formalitati pentru stabilirea mai multor formalitati pentru stabilirea tuturor aspectelor legate ale firmei dupa cum urmeaza:
1 Verificare indeplinirii conditiilor cu privire la fondatori
Nu pot fi fondatori persoanele care potrivit legii sunt incapabile sau care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuzz de incredere, delapidare, etc.

2 Alegerea formei juridice
3 Alegerea sediului commercial
Sediul social al societatii poate fi intr-un spatiu proprietatea unuia sau mai multor asociati ori intr-un spatiu aflat in folosinta acestora in baza unui contract de inchiriere.

4 Alegerea firmei si a emblemei societatii
Firma este numele sau, denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza. Emblema este semnul sau denumirea care deosebeste un comerciant de un altul de acelasi gen

5 Actele necesare pentru infiintarea unei societati comerciale
Cazierul fiscal
Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie la infiintarea societatilor comerciale de catre asociati, actionari si reprezentantii legali desemnati. Pentru obtinerea unui certificat de cazier fiscal pentru o persoana fizica sunt necesare urmatoarele acte:
Cererea tip;
Copie dupa actul de identitate;
Dovada platii taxei la Trezoreriei;
Pentru obtinerea unui certificate de cazier fiscal pentru o persoana juridical sunt necesare:
Cererea tip;
Copie dupa certificatul de inmatriculare;
Dovada platii taxei la Trezorerie;
Delegatie de serviciu
Certificatul de cazier fiscal este valabil 15 zile de la data emiterii
Declaratia administratorului societatii privind specimenul de semnatura
Verificarea disponibilitatii si rezervarea denumirii la oficiul registrului comertului
Actul de spatiu
Acordul asociatiei de locatari asupra societatii comerciale in imobilul respective
Actul constitutive al societatii
Dovada capitalului social
Societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni trebuie sa aibe un capital social minim de 25.000.000 lei, iar societatea cu raspundere limitata nu poate avea un capital mai mic de 2000.000 lei

6 Formalitati la Oficiul Registrului Comertului
Solicitarea efectuarii inregistrarii in registrul comertului se face la biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal in a carui circumscriptie va avea sediul societatea. Dosarul va cuprinde pe langa actele necesare infiintarii, cererea de inregistrare, declaratia tip pe propie raspundere semnata de asociati sau administratori

7 Autorizarea functionarii societatii
In vederea eliberarii de catre biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal a certificatului de inregistrare continand codul unic de inregistrare sau, dupa caz, a certificatului de inscriere de mentiuni, solicitantul are obligatia sa depuna, o data cu cererea de inregistrare si actele doveditoare, declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de asociati sau de administratori, din care sa rezulte, dupa caz, ca: a) persoana juridica nu desfasoara, la sediul social sau la sediile secundare, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani; b) persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor (P.S.I.), sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip.

8 Facilitati acordate studentilor
Studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie beneficiaza de urmatoarele scutiri de la plata taxelor si tarifelor: a) taxele si tarifele pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului prin oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, tarifele pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor registrului comertului, precum si tarifele pentru serviciile de asistenta prestate de oficiile registrului comertului la inregistrarea constituirii comerciantilor; b) taxele si tarifele pentru autorizarea functionarii comerciantilor, solicitate la constituire; c) taxele si tarifele pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent; d) taxele pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul registrului comertului de pe langa tribunal; e) taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica:
- cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren;
- cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
- cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.
Facilitatile se acorda o singura data, la constituirea societatii, studentilor care: a) urmeaza cursurile unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamant superior acreditata; b) este cel putin in anul II de studiu si a promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii; c) nu a depasit varsta de 30 de ani.

Societatea “FOTOXPRESS” isi pastreaza domeniul de activitate fiind un proiect profitabil.
Aceasta afirmatie este sustinuta de urmatoarele argumente:
- piata de desfacere este asigurata, daca se are in vedere faptul ca majoritatea produselor oferite de societatea “FOTOXPRESS” sunt de larg consum iar unele folosite doar in anumite domenii specializate.
- Personalul societatii are un caracter dinamic in relatia cu tertii.
- Societatea are o capacitate sporita de a se adapta cerintelor pietii tocmai pentru ca aceasta este intr-o continua dinamica.
- Societatea isi propune contactarea unui imprumut pentru construirea unui nou sediu si pentru a investi in campaniile de marketing.


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta