Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
OPTICA
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
c1l5lb


REFLEXIE SI REFRACTIE

REFLEXIA pe fire de sarma. Firele de telegraf, conductele electrice aeriene stralucesc in soare; mergand in lungul acestor fire, petele de lumina de pe ele se deplaseaza cu aceeasi viteza ca si observatorul. Seara pe o strada luminata, se pot observa pete stralucitoare de lumina asupra firelor de tramvai, pete care se deplaseaza odata cu noi.

REFLEXII neobisnuite. Pe strada , in umbra aruncata de cladiri se pot observa pe neasteptate, ici-colo, pete de lumina. Daca tinem mana in fata unei astfel de pete de lumina din pozitia umbrei se poate determina sursa de lumina. Lumina soarelui este reflectata de geamurile caselor situate pe partea opusa a strazii. Tot asa poate fi vazute pete de lumina care stralucesc pe suprafata unui canal, atunci cand canalul se afla in umbra. Casele de-a lungul malului unui rau pot fi in intuneric si totusi pe ele sa apara tot timpul pete de lumina mobile, datorita reflexiilor pe valurile apei. O priveliste deosebita ne ofera stralucirea luminii soarelui pe suprafata apei unui rau sau canal, incretita de o briza, care ridica mici valuri.

NEUNIFORMITATI pe suprafata apei. A plouat. In sinele de tramvai s-a adunat apa si observam reflectandu-se in directia orizontala o linie transversala.
Este firul care sustine conducta electrica a tramvaiului. Privind de-a lungul sinei vedem ca imaginea este deformata simetric - suprafata apei este curbata si formeaza un menisc concav.
Pete de lumina pe strazi - apar deosebit de stralucitoare dupa ploaie. Aceste reflexii apar pe sosele asfaltate, strazi pavate sau acoperite cu pietris.

La refractie

- Vasla de care ne servim pentru a impinge o barca, lingurita in paharul de ceai par frante in locul in care intra in apa, datorita refractiei luminii. Aprecierea cu ochiul, a adancimii unui obiect sub apa este incorecta, obiectul apare mai sus decat este in realitate datorita refractiei.
Daca suprafata apei nu este perfect plana, acest lucru se observa dupa modificarea directiei razelor de lumina refractate, insotite de o neuniformitate a luminozitatii pe fundul apei, adancitura actioneaza ca o lentila divergenta.
Daca privim prin geamurile vagoanelor mai vechi, putem observa ca anumite parti ale lor deformeaza complet priveliste din afara, dat fiind ca ele nu sunt perfect plane si partile sale mai subtiri sau mai groase actioneaza ca niste lentile asezate dezordonat care imprastie sau concentreaza razele de lumina.
Modificarea densitatii aerului vara, pe timp frumos, explica acele unduiri ale aerului de deasupra suprafetelor metalice sau a terenurilor proaspat arate, avand loc o deviere diferita a razelor refractate
Pe baza fenomenului de reflexie a luminii se pot construi instrumente utilizate in masuratori de unghiuri si distante, sau instalatii pentru spectacole, care impresioneaza placut.

1. Sextantul este un aparat care serveste la masurarea unghiului de directie a doi astri.

2. Fantani luminoase. Intr-un mediu omogen o raza de lumina se propaga in linie dreapta, insa datorita mai multor reflexii se poate realiza un traseu curb.

3. Oglinzile plane, sferice sau parabolice sunt folosite pe baza fenomenului de reflexie.loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite