Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
COREL DRAW
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

z8j23jt
Unul din primele lucruri care le fac romanii dupa ce invaa CorelDraw, sau cand doresc s--ii porneasc o afacere, sunt crriile de vizit..Iat cum vom realiza o carte de vizit..
Intrmm in CorelDraw, pornim un document nou.Prima problem care se pune,este dimensiunea care o va avea cartea de vizit..La aces punct lumm coleciia la mssurat ii constatmm c nu gssim multe la fel. Oricum, o dimesiune preferat pare a fi 90x50 mm. Deci, fccand dublu click pe umbra pagini sau din meniul Layout - Page Setup, sau chiar din bara de sus (cand nu avem nimic selectat) putem modifica dimensiunea paginii. Acum avem suprafaaa de lucru.Ce trebuie s apar pe cartea de vizit:: sigla firmei, numele proprietarului, funciia, adresa, telefoanele firmei,eventual numrrul ii adresa de acas..Sigla firmei este de presupus c o aveii deja, ori ca fisier CorelDraw, ori ca bitmap.In cazul acesta selectmm din meniul File - Import ii importam fiiierul cu sigla. Apoi il plasmm in coluul dreapta sus, pe mijloc sau oriunde v convine.Numele proprietarului se scrie in general in centru crriii de vizit,, cu caractere ingroaate (cu excepiia cazului in care sunteii dealer Dialog, care-ii scriu numele de se vede numai cu ochelari, de aproape :). Deci selectmm Text Tool ii facem click undeva in suprafaaa de lucru. Dup ce scriem numele, selectmm Pick Tool ii modificmm fontul din bara de sus sau din Text - Format Text. Se prefer,, s zicem, Arial Black, pentru nitte crrii de vizit sobre. Acum, trebuie doar s ne asigurmm c numele este scris exact in centru. Putem muta cu Pick Tool textul dup ochi, sau putem s folosim o facilitate special a CorelDraw, anume alinierea condiiionat.. Pentru a alinia perfect in centrul pagini un obiect, selectmm obiectul ii din meniul Arrange selectmm Align and distribute. De aici facem click pe "Center of page" ii OK, ii obiectul este exact in centrul paginii.Funciia o vom scrie in acelasi mod, imediat sub nume. De preferat ar fi nitte caractere mai subiiri ii de dimensiuni mai mici, poate AvantGarde.Dac dorim ca ii acest text s fie aliniat perfect pe mijloc (dar de data aceasta doar pe orizontal)) folosim din nou Align and Distribute dar de data aceasta, dup ce selectmm "Center of page", deselectmm "Center" (cel care se refer la vertical)).
Adresa ii telefoanele firmei vor fi scrise in coluul dreapta jos sau pe linia de jos a firmei (sau oriunde altundeva). Scrieti inclusiv adresa de email ii web. Deii aceast informaiie este cea mai important,, faceii-le o surpriz colaboratorilor dvs. ii scrieii-o mic ii subiire. Un lucru de care trebuie s iineti cont, este s lssaii spaiiu mare intre diferitele elemente, alfel totul va cpptta un aspect neplccut de meniu de birt (dac v mai schimbaii ii numrrul de mobil intre timp ii tiiaii cu pixul peste cel vechi ii il scrieti deasupra, v puteii imagina).Despre numrrul de acas,, includeii-l doar dac aveii un mobil care nu-l tineii aprins ii dac sunteti sigur c nu o s aveii prea des cazuri de urgena in care clientul dorette s cumpere de la dvs. jumttate de metru de stof,, dar dorette s o faca sambtt seara, imediat dup ce a inceput "Surprize..." :) Acest numrr de telefon poate aprrea in coluul stanga jos, dar s rezulte clar c e de acas (scrieii ceva sugestiv, de exemplu: "acas"").
Cu asta am cam terminat eseniialul ii avem o carte de vizit.. Problema cu crriile de vizit este c ajung de cele mai multe ori la gramad cu multe altele ii n-o gssetti niciodat pe cea care iii trebuie. Din acest motiv, trebuie s facem ceva deosebit la aceast carte de vizit,, ceva ce s-o fac unic,, un semn distinctiv. Dac doriii, puteii s-o faceii pentagonal sau eliptic,, dar o soluiie mai ieftin ar fi s--i daii o pat de culoare. De exemplu numele puteii s--l scrieii cu alb pe o banda albastr care vine din dreapta ii se oprette odat cu numele.
O dat ce aii ajuns la forma final a crriii de vizit,, nu rmmane decat s o multiplicaii. Totuii, in caz c veii scoate aceste crrii de vizit pe imprimant si le veii tiia cu foarfeca sau cu ghilotina, ideal ar fi s aduugaii nitte semne de tiiere. Aceste semne de tiiere pot fi nitte plusuri, “+” ,in coluuri.
Multiplicarea se va face in felul urmator:Modificmm din nou dimensiunile paginii astfel incat s corespund dimensiunii paginii pe care va fi tiparit cartea de vizit,, de exempu A4. Apoi selectmm intreaga carte de vizit (folosind, de exemplu, Edit - Select All - Objects). Acum, dac dorim putem s formmm un grup din aceste obiecte, folosind Arrange - Group (sau Ctrl+G). Acum folosim o funciie interesant a Corel-ului, anume, Edit - Clone. Aceast funciie va multiplica un obiect master, in oricate copii, pe care le aeezmm convenabil in pagin.. Pana aici nimic deosebit, ins,, daca v hotrraii s faceii unele modificrri la cartea de vizit este suficient s modificaii cartea de vizit care aii "clonat-o" ii automat modificrrile vor afecta toate celalalte crrii de vizit..
Acum nu mai rmmane decat s tiprriii foaia de oricate ori ii s-o decupaii.Eventual puteii s infoliaii foaia in plastic transparent, dac doriii ceva mai special. Nu uitaii c prezentarea este primul pas spre o afacere de succes!

Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui document, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta