Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
LUMEA EUROPEANA
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

La inceputul epocii bronzului, triburile de pastori care locuiau in campiile intinse din nordul Marii Negre pana in nordul peninsulei indiene, incep sa se deplaseze in cautare de pasuni si alte resurse , raspandindu-se treptat in decursul mileniilor IV - II , pe vaste spatii, ajungand sa populeze cea mai mare parte a europei. Amestecul dintre aceste grupuri de pastori si razboinici si diferitele populatii care traiau in locurile unde s-au stabilit, a dus la diferentierea unor grupuri vorbitoare de limbi inrudite - limbile indo-europene.
GRECII - grupurile de indo-europeni, care pe la sfarsitul mileniului al II-lea I.H.r. se raspandesc in sudul Peninsulei Balcanice, in insulele grecesti sip e coasta Asiei mici, formeaza inca din sec. XVI - XV I.Hr. mici state, in frunte cu principi care inalta fortificatii puternice. Limba greaca este limba cu cea mai mare continuitate istorica din intreaga Europa.
La inceputul mileniului I i.Hr. , lumea greaca este faramitata in mici comunitati, care treptat se consolideaza si constituie , in sec. VIII - VII I.Hr. mici state independente , numite CETATI.
Deoarece pamantul Greciei era putin si saracacios, cetatile intemeiaza noi asezari pe tarmurile Marii Mediterane si Marii Negre. Ei raspandesc astfel modul de organizare, limba si civilizatia greaca pana departe. Este epoca marii colonizari. Grecii inventeaza sic ea mai simpla forma de scriere , alfabetul.Se dezvolta navigatia, mestesugurile si negotul.
In sec al III-lea I.Hr. romanii cuceresc Italia de sud si sicilia, integrand in stapanirile lor cetatile grecesti de aici, iar in sec. II-I , i.Hr. sunt cucerite si restul regatelor elene, astfel incat, cetatile Greciei devin parte a Imperiului roman.
TRACII - La nord de Grecia locuia marele grup lingvistic si cultural al popoarelor tracice. La inceputul epocii fierului, populatiile de neam tracic se diferentiaza in mai multe grupuri. La sud de balcani - tracii de sud , la nord, in Dobro-gea , getii. Mai tarziu , in interiorul arcului carpatic si catre vest - dacii.
Cetatile grecesti din Dobrogea se afla sub protectia unor regi ai getilor. La inc. sec. I I.Hr. , regale get Burebista, organizindu-si o armata puternica, devine o amenintare pentru stapanirea romana din Balcani.
ROMANII - In vestul Peninsulei Balcanice si pe tarmurile Marii Adriatice se instaleaza populatii inrudite din familia ilirilor, iar in Italia, se raspandesc - oscii, umbrii, samnitii, latinii. In timp limba vorbita va fi cea vorbita de locuitorii tinutului Latinum. Din multele asezari latine, Roma devine treptat cea mai puternica, Cetatenii ei deve-nind stapanii Italiei. In secolele II - I .I.Hr. ,romanii isi extend stapanirea si asupra Mediteranei rasaritene. In 54 I.Hr. , este cucerit tinutul GALILOR , fiind transformat de catre Cezar , in provincie romana, iar in 31 I.Hr. Egiptul este anexat imperiului.La jumatatea sec. I d.Hr. cuceresc Insulele Britanice. Ultima mare faza a expansiunii romane este reprezentata de domnia lui Traian, care cucereste DACIA. Omare parte a continentului European este unificata in cadrul Imperiului Roman.In intreg imperiul se raspandeste o noua credinta , crestinismul,care impreuna cu limba latina, cu elementele cele mai importante ale civilizatiei antice, vor fi mostenite in veacurile urmatoare de
Colt dreapta
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta