Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
AYURVEDA
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Termenul Ayurveda este format din doua cuvinte: Ayur -; viata si Veda -; cunoastere sau stiinta. Ayurveda desemneaza „stiinta/cunoasterea vietii“, insumind toate aspectele vietii fizice, psihologice, spirituale si sociale

Aceasta stiinta isi are radacinile in filosofia vedica si cuprinde tot ce este conectat cu mintea, spiritul si corpul. Ea are la baza principii stiintifice de stabilire a diagnosticului si a tratamentului adecvat. Metoda de investigare difera de medicina conventionala avind numai anumite puncte comune cu zona psihologiei. g9i9iy
Ayurveda este utilizata de mai mult de 5000 de ani. In prezent, Occidentul recunoaste beneficiile Ayurvedice in tratarea unor boli cronice precum artritele, paralizia, accidentul vascular cerebral, diferite boli neurologice etc. Conform principiilor Ayurvedice exista trei doshe -; energii dinamice -; responsabile de starea de sanatate a oricarei persoane : Vata, Pitta si Kapha.
¤ Vata -; reprezinta combinarea a doua elemente din univers -; aerul si eterul;
¤ Pitta -; foc si apa;
¤ Kapha -; apa si pamint.
Sanatatea este o stare de echilibru a acestor doshe care includ cele trei aspecte esentiale oricarei fiinte umane: corpul, mintea si spiritul. In momentul in care starea de echilibru se destrama isi fac aparitia diverse afectiuni si boli.

Principiile AYURVEDA
1. Dosha Vata desemneaza energia kinetica -; cuvintul „Vata“ inseamna „care se misca“. Aceasta dosha reprezinta initiatorul tuturor formelor de activitate. Ea indeplineste un rol important in sistemul circulator al organismului, de la tesut la tesut, de la celula la celula. Vata este responsabila de perceptii (inclusiv de perceperea durerii), de asimilarile si reactiile organismului. Ea transforma experientele curente in memorii, influenteaza vorbirea si sta la baza oricarei forme de exaltare. La nivelul corpului ghideaza miscarile de la cele mai mici gesturi -; atingerea nasului, de exemplu -; pina la cele mai solicitante -; alergarea. In momentul in care stresul actioneaza asupra acestei doshe, Vata altereaza Pitta sau Kapha conducind la aparitia unui adevarat tablou de simptome precum: insomnie, activitate fizica excesiva, frisoane, anxietate, pierdere in greutate, dificultati de concentrare etc.
2. Dosha Pitta este responsabila de toate tipurile de transformari ce au loc in organism. Pitta controleaza digestia alimentelor precum si conversia fasciculelor de lumina ce ating retina. La nivelul creierului exista o zona „dosha Pitta“ ce influenteaza intelegerea si analizarea datelor primite. O persoana ce are „dosha Pitta“ predeterminata are un coeficient de inteligenta ridicat, decodifica rapid impulsurile senzoriale si ia decizii corecte intr-un timp extrem de scurt. Pitta controleaza emotiile -; furia, minia etc., procesul digestiv, determinind senzatia de foame si de sete. O Pitta excesiva in organism poate conduce la o imbatrinire prematura manifestata prin: aparitia ridurilor, albirea parului si chiar calvitia. Transpiratia excesiva, toleranta scazuta la caldura si palmele umede in permanenta reprezinta caracteristici ale unei constitutii in care predomina aceasta dosha. Cresterea Pittei in organism corespunde unor simptome precum: foame permanenta, cefalee, vomismente etc.
3. Kapha este al treilea unghi din acest triunghi al doshelor, reprezentind energia potentiala. Proprietatea sa principala este stabilitatea. In contrast cu Pitta, Kapha denota loialitate, compasiune si iubire. Predominanta acestei doshe in organism determina persoanele sa fie iertatoare, rabdatoare si neinvidioase. Ea ofera putere mentala si rezistenta impotriva afectiunilor si a bolilor; este raspunzatoare de stabilitatea corpului, forta fizica, greutatea corporala si potenta. Tulburarile acestei doshe in organism conduc la: afectiuni respiratorii, stari de letargie, anemie, depresie, impotenta.
Fiecare constitutie are proportiile ei unice de Vata, Pitta si Kapha -; energii responsabile de starea de sanatate. In momentul manifestarii diferitelor afectiuni si boli, pot fi recunoscute dereglarile acestor doshe. Terapia Ayurveda -; ce se bazeaza fie pe diete de un anumit tip, fie pe plante, sau pe diferite metode de purificare a organismului -; urmareste sa restabileasca starea de echilibru si armonie a celor trei energii interioare.


Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite