Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Asigurarea conditiilor de igiena a locuintei
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Pentru indeplinirea conditiilor de igiena enumerate mai sus, locuinta trebuie construita si intretinuta dupa mai multe reguli. Acestea privesc atat exteriorul cat mai ales interiorul. Astfel, terenul trebuie sa fie stabil, rezistent, situat la distanta de surse de poluare (uzine, mlastini, gramezi de gunoaie), cu anumita retragere de la strada. Fundatia trebuie sa aiba o buna stabilitate si izolatie fata de apa subterana. Zidurile si acoperisul (terasa) trebuie sa asigure protectie termica si hidrica, si sa aiba infatisare placuta. Orientarea optima este spre soare. z6x8xo
Spatiul locuintei se repartizeaza dupa marimea familiei si se doteaza cu anexele necesare: bucatarie, camera de baie, uscatorie, platforma de gunoi, iar pentru terenul inconjurator mai exista: gradinita cu flori, pomi fructiferi, gradina de legume etc.
Instalatiile din locuinta asigura confortul modern prin sisteme de incalzit, ventilatie, iluminat, conducte de apa potabile si canal pentru indepartarea apelor uzate (in mediul rural se folosesc uneori fantana si, respectiv, latrina), deseori conductele de apa calda, gaze combustibile, telefon etc.
Incalzitul se realizeaza in mediul urban prin termocentrale, de unde apa calda ajunge in caloriferele din locuinte (incalzire centrala). Acestea sunt amplasate de obicei sub ferestre, pentru realizarea unei “perdele” de aer cald in fata acestora. Deoarece caloriferul reduce umiditatea aerului, se recomanda fie tinerea pe el a unui vas de apa cu suprafata mare de evaporare, fie deschiderea frecventa a ferestrei (sau intredeschiderea permanenta). In lipsa incalzirii centrale se face incalzirea prin sobe de caramida sau teracota (incalzire locala), necesitand tiraj de aer prin usita si gratar, si apoi pe cos (care trebuie curatiti sistematic). Din sobele fara tiraj bun, mai ales cele din fonta, gazele rezultate, care contin si substante toxice (oxid de carbon), emana in incapere, putand produce intoxicatii prin blocarea homoglobinei si impiedicarea transportului de oxigen, cu asfixie si chiar pierderea cunostintei. Intoxicatia se previne prin deschiderea larga a ferestrei, dar prima conditie este evacuarea gazelor din sobe si pe cosuri cu tiraj bun, neadmitand folosirea de sobe improvizante, fara cos.
Ventilatia locuintei se realizeaza pentru a preveni vicierea aerului, adica supraincalzirea, incarcarea cu vapori de apa si cu dioxid de carbon, datorita aglomeratiei, precum si poluarea cu pulberi si gaze. Ventilatia poate fi naturala, prin deschiderea ferestrelor la anumite intervale de timp (in functie de aglomerare) iarna si aproape permanent pe vreme calda; se poate face si o ventilatie artificiala, folosind anumite instalatii.
Iluminatul locuintei se realizeaza cu lumina naturala, prin ferestre ziua, si cu lumina electrica noaptea. Lumina trebuie sa fie suficienta, uniforma in toata incaperea, de culoarea celei naturale si sa vina din stanga, pentru a nu umbri campul vederii.
Alte metode de asigurare a igienei locuintei urmaresc sa evite murdaria, incarcarea cu microorganisme, dezordinea si alte conditii nefavorabile muncii, sanatatii. Locuinta nu trebuie aglomerata in exces cu mobila sau alte obiecte inutile.
In locuina trebuie pastrate ordinea, intelegerea, linistea, in general raporturi de buna convietuire. Pe de alta parte, exagerarea duratei de ramanere in incapere (inclusiv in fata televizorului) dauneaza sanatatii omului.loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite