Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate
loading...


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
INTERPRETAREA REZULTATELOR DE LABORATOR PRIVIND SITUATIA INFECTIILOR HEPATICE
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Rezultatele obtinute in laborator trebuiesc interpretate nu numai de catre medici dar si de catre pacienti. O colaborare buna dintre pacient si medic ajuta la rezolvarea mai rapida a problemelor legate de sanatatea pacientilor. Interpretarea rezultatelor analizelor de laborator trebuie facuta corect si deschis. Pacientul trebuie sa stie adevarul despre situatia sanatatii sale. Bineinteles ca in multe cazuri sunt suspiciuni asupra unor aspecte, care pot ramane neclare pana la efectuarea altor analize ce pot clarifica situatia, dar totul trebuie explicat pacientului, ca si el sa inteleaga clar ce si cum trebuie facut pentru rezolvarea rapida a problemelor aparute. l3k19kx
Un exemplu de interpretare a rezultatelor in cazul infectarii cu virusul AgHBs:

Prezenta AgHBs Interpretarea rezultatelor
1. - + infectie tardiva
2. + - infectie acuta
3. + + infectie acuta

Conform rezultatelor obtinute se pot determina fazele de infectie. In cazul 1 sunt prezenti anticorpii AgHBs, ceea ce inseamna ca infectia a fost facuta mult mai inainte, deoarece a aparut deja o reactie a organismului care a produs anticorpi. In cazul 2 este prezentata o alta situatia in care sunt prezente numai antigenele, AntiHBs nefiind inca produsi in organism- faza acuta a infectiei. In cazul 3 sunt prezente atat antigenele cat si anticorpii (AntiHBs si AgHBs). Procesul de infectie este activ, dar se cronicizeaza, deoarece sau produs anticorpii.

Test pentru determinarea infectiilor acute:
Prezenta AgHBs ; Interpretarea rezultatelor
- - Antigenele si anticorpii sunt absenti
+ + Hepatita cronica sau acuta
+ - Stadiul timpuriu al infectiei
- + Stadiul de eliminare a virusurilor

Test pentru determinarea aparitiei imunitatii organismului:
Prezenta Prezenta Prezenta Interpretarea rezultatelor
AgHBs AntiHBc AntiHBs
+ - - Stadiul timpuriu de infectie
+ + - Nu necesita vaccinare
- + + Nu necesita vaccinare
- - + Imunitate scazuta
- + - Se recomanda imunizare
- - - Vaccinare necesara
Test pentru determinarea nivelului patologic in cazul infectiilor cronice:
AgHBs AntiHBe AntiHBc Interpretarea rezultatelor
+ - - Stadiul timpuriu sau purtator al infectiei
+ + + Infectie acuta timpurie sau tarzie
+ + - Infectie acuta sau cronica- purtator.
+ - - Purtator de infectie
- - - Eliminarea infectiei

Hepatitele provocate de virusul C reprezinta un motiv de teama pentru intreaga omenire, ce poate fi comparat cu HIV, deoarece se manifesta aproape in acelasi mod. Acest virus s-a raspandit in ultimele decenii pe intreg mapomondul regland densitatea populatiei umane. Cu cat populatia este mai densa cu atat infectiile hepatice se intalnesc mai des - aceasta este o lege a naturii care functioneaza si pentru fiinta umana. Dupa unele date oficiale pana la ora actuala s-au inregistrat aproximativ 175 milioane de persoane infectate cu HCV in intreaga lume. In Romania, conform unor date oficiale, s-au inregistrat pana in 2002, 1,2 milioane de cazuri (o cifra foarte probabila, deoarece in fiecare zi se descopera cazuri noi la persoane care nici nu banuiau ca ar fi infectate.
Virusul hepatic C se transmite in majoritatea cazurilor prin sange, mai ales prin donarea sangelui de catre indivizii purtatori ai acestui virus- care pana nu demult nu putea fi depistat. Infectiile virale provoaca de cele mai multe ori ciroza ficatului, o afectiune fatala pentru organismul uman. Transplantul ficatului nu rezolva problema infectiilor virale, deoarece si organul transplantat poate fi infectat, virusul circuland prin sange. Pe masura ce consecintele globale ale infectiei cu HCV devin tot mai evidente se acorda o atentie si mai mare stoparii raspandirii acestor infectii si a elaborarii noilor tehnologii de tratare a acestor afectiuni, utilizand cele mai noi metode de cercetare.
Hepatitele provocate de virusurile C sunt cele mai agresive si mai periculoase prin faptul ca aproximativ 80% din cazuri evolueaza spre ciroza activa -; forma clinica cu prognostic sumbru
Pana in prezent unica metoda pentru stoparea multiplicarii virusurilor hepatice este considerat preparatul INTRON A (Interferon alfa -; 2b, recombinant injectabil care se administreaza impreuna cu REBETOL (ribovirina, USP) capsule. Acest preparat are o serie de actiuni adverse care deregleaza intregul organism, multi pacienti neputandu-l suporta, mai ales atunci cand organismul este slabit. Dar o alta alternativa nu exista in momentul de fata, acest fapt indicand importanta cercetarilor stiintifice.
Utilizarea Interferonurilor in stoparea infectiilor virale nu este cea mai buna cale, deoarece aceste preparate au o actiune profilactica, adica stopeaza procesul de infectie pana la declansarea multiplicarii virusurilor. Dar daca multiplicarea virusurilor este in plina desfasurare interferonul nu mai are efect.
In timpul cercetarilor infectiilor virale s-a constatat o particularitate a virusurilor, care inca nu a fost exploatata -; specificitatea infectiilor. Virusul infecteaza selectiv numai o anumita specie de organisme, ba chiar numai anumite tesuturi a unuia si acelasi organism. Multiplicarea virusurilor este obligatorie nu numai intr-un singur tesut, el trebuie sa parcurga etape de dezvoltare si in alte tesuturi. Cunoscand morfogeneza anumitor virusuri prin anumite actiuni, multiplicarea virusurilor poate fi stopata.
Experientele noastre, de utilizare a proteinelor nespecifice extrase din anumite specii de insecte, au demonstrat, ca in cazurile in care se introduc in sange aceste proteine, virusurile hepatice stopeaza multiplicarea la etapa de ansamblare a acidului nucleic in capside. Acidul nucleic neansamblat se distruge si se elimina din organism.
Acest fenomen a fost utilizat pentru elaborarea preparatului Hepatito-liz utilizat in Centrul Stiintific Aplicativ „INSECT FARM” timp de mai multi ani de zile. Preparatul nu da reactii adverse grave, ci doar aparitia unor stari de slabiciune si greata dimineata timp de 15-20 minute dupa administrare. Proteina se obtine sub forma de proteine liofilizate incluse in capsule speciale, care pot trece de primul segment al stomacului, unde mediul este acid. Preparatul patrunde imediat in sange, deoarece stomacul este gol. Penetrarea se efectueaza in regiunea duodenului unde absorbtia in sange este mai buna.
A fost experimentata si o alta varianta a utilizarii preparatului, SBA fiind inglobata in supozitoare speciale, care includ mai multi componenti. Astfel, SBA este absorbita mult mai repede, la nivelul rectului, de unde trece in sange si ulterior la ficat.
Pacientii cu probleme hepatice au o permanenta stare de oboseala, transaminazele si gama globulinele se maresc, iar trombocitele scad vertiginos.
La ecografie se observa daca ficatul este marit, daca vena porta are diametrul marit, splenomegalie, o structura neomogena a ficatului si chiar formatiuni tumorale (carcinom, adenom, chisturi), calculi la vezica biliara (fig.16-25), care duc la litiaza biliara (fig.26-31).
In cazurile de ciroza hepatica apar varicele esofagiene si sangerari ale gingiilor, care duc la scaderea trombocitelor, iar in cazurile infectiilor cu virus hepatic trebuie tinut un regim alimentar foarte strict (dieta model este prezentata in aceasta lucrare).
Analizele pacientului, dupa tratamentul cu „Hepatito-liz”, se schimba radical.


loading...
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite