Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Boala cerebrovasculara, Alzheimer
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Manifestari clinice h6q18qg
Debutul este insidios si subtil, tulburarile cele mai vizibile aparand intai in memoria pentru evenimente recente si in alte aspecte ale activitatii mentale. Tulburarile psihice cum ar fi depresia, anxietatea sau autoizolarea, manifestarile comportamentale imprevizibile, iluziile si halucinatiile pot fi manifestari pregnante ale bolii in stadiile timpurii. De obicei evolutia este lenta si gradata si daca nu survin alte probleme medicale, poate dura 10 ani sau mai mult.
In cazurile mai usoare, incluzand pe acelea ale perioadei senile, manifestarile care merita semnalate sunt cele de dementa simpla. Pot fi intalnite in special la bolnavii aflati in perioada presenila tulburari mai neobisnuite ale gandirii si intelectului, cuprinzand afazia, tulburari apraxice si anomalii ale perceptiei spatiale. Exceptional si numai in stadii tardive ale bolii apar semne extrapiramidale, pacientul are un mers tarsait cu pasi mici si exista o contractura generalizata a musculaturii cu o lentoare si o stangacie a tuturor miscarilor. La unii pacienti, pot apare brusc miscari de contractie spasmodice in diversi muschi (mioclonus), in prezenta unei maladii Alzheimer de altfel tipice, dar acest lucru este neobisnuit si trebuie sa ridice imediat suspiciunea de maladie Creutzfeldt-Jakob. In stadiul terminal pacientul poate deveni aproape decorticat, pierzand toate capacitatile de a percepe, a gandi, a vorbi sau a se misca.
Examenele de laborator, inclusiv determinarile din sange si LCR, nu ofera date convingatoare sau pertinente. Exista o incetinire difuza pe electroencefalograma in stadiile mai avansate ale bolii. Largirea sistemului ventricular si a spatiului subarahnoidian care rezulta datorita atrofiei cerebrale poate fi vizualizata prin tomografie computerizata (TC) sau prin rezonanta magnetica nucleara (RMN). Totusi, aceste investigatii imagistice nu sunt decisive pentru punerea diagnosticului, indeosebi in stadiile timpurii, deoarece gradul de atrofie corticala evidentiat poate sa nu fie mai mare decat cel observat la indivizi cu varste similare cu functii nervoase normale. Studii recente cu tomografii cu emisie de pozitroni au evidentiat un metabolism scazut al glucozei in lobii temporali si parietali. In timpul evolutiei bolii pot apare ocazional crize convulsive, dar ele sunt relativ rare si trebuie sa ridice suspiciunea altor boli. In stadiu terminal, pacientul moare datorita bolilor intercurente, intr-o stare de neajutorare totala. Ingrijirea institutionalizata este deseori necesara cu mult inaintea sfarsitului.
Diagnostic diferential
Medicul trebuie sa recunoasca ca starile tratabile pot parea initial ca sunt demente de tip Alzheimer. Trebuie excluse leziunile inlocuitoare de spatiu, cum ar fi hematomul subdural cronic sau neoplasmele frontale cu crestere lenta (meningiomul sau gliomul). TC si RMN de obicei evidentiaza formatiunile de acest tip, precum si o hidroencefalie nesuspicionata, cand este tratata printr-o tehnica de shunt pentru decompresie ventriculara, poate duce la o imbunatatire spectaculoasa a starii pacientului. Alte afectiuni tratabile care produc o stare semanatoare dementei include tulburari metabolice (boli hepatice), deficitul de vitamina B12 si hipotiroidismul.
Persoanele varstnice pot fi neobisnuit de susceptibile la efectele sedative ale medicamentelor, astfel incat intoxicatia medicamentoasa cronica trebuie sa fie luata in calcul. Boala cerebrovasculara nu este o cauza obisnuita de dementa necomplicata, dar descoperirea unor infarcte mici multiple la TC sau la RMN creste posibilitatea existentei dementei multiinfarct. Depresia poate mima dementa, indeosebi la varstnici, la care poate fi mult prea usor de atribuit bolilor cerebrale, deficitele de gandire, motivatie si memorie. Depresia poate avea cel mai multumitor raspuns la tratamentul adecvat. Faptul ca inervatia colinergica poate fi diminuata in maladia Alzheimer a dus la tentative de a corecta farmaceutic deficitul. Cea mai recenta dintre acestea este inhibitorul acetilcolinesterazei tetrahidroaminoacridina, care produce imbunatatiri limitate la unele evaluari ale statusului mental, dar care este compromisa datorita toxicitatii hepatice.


Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite