Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Autoreglarea invatarii
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Autoreglarea invatarii se refera la capacitatea studentilor/elevilor de a exercita un control activ motivational,metacognitiv si comportamental asupra propriei invatari. u8i4ic
Motivatia este un factor important in realizarea sarcinii de invatare.Automotivarea presupune utilizarea propriilor ganduri si actiuni pentru a creste nivelul motivatiei fata de indeplinirea sarcinii.
Pe masura inaintarii in scoala mi-am schimbat stilul de invatare datorita cantitatii tot mai mari a materialului.Strategia mea de invatare mea de invatare era,,cu voce tare”.Citeam cu voce tare materialul si apoi il repetam.Cand reuseam sa spun cu lectia fara sa deschid manualul eram sigura ca stiu.Dupa ce am reusit la Facultatea de Drept am abandonat aceasta tehnica de invatare datorita volumului mare de material.Am incercat sa aplic la inceput si aici aceasta tehnica dar s-a dovedit a fi ineficienta.
Foarte important pentru mine este modul in care imi organizez timpul de lucru,managementul timpului de studiu, care presupune alegerea momentelor propice pentru invatat si utilizarea eficienta a timpului acordat studiului si evitarea amanarii sarcinilor de lucru.Orele de maxima eficienta in cazul meu sunt situate dimineata intre orele 8-12,dupa care fac o pauza si reiau lectura pe la ora 14-18.De putine ori am reusit sa continui cu lectura pana noaptea tarziu dar fara prea mari rezultate.
Inainte sa incep sa citesc imi fac oarecum un plan cu cat material sa parcurg intr-o zi ,in functie de timpul disponibil pana la examen.Intotdeauna pastrez una sau doua zile pentru a repeta materia parcursa.
Incep studiul prin citirea paregrafelor.Apoi trec la sublinierea ideilor principale.Este foarte important de a face diferenta intre ce este mai important si mai putin important pentru ca altfel intampin dificultati,sarcina de invatare este complicate datorita volumului mare de informatii.Pentru a-mi usura invatarea folosesc multe culori in sublinierea textului in functie de importanta acestuia,lucru care pe mine ma ajuta foarte mult.Parcurgerea materialului prima data o fac mai superficial urmand sa revin asupra lui pacurgandu-l inca o data sau chiar de doua ori daca e nevoie insistand pe ideile principale.
Recapitularea si autotestarea sunt etape importante pentru a achizitiona cunostintele si pentru intelegera textului.Folosire tehnicilor de revizuire mentala,recitirea notitelor ,formularea unor posibile intrebari ce s-ar putea regasi in examen sunt importante pentru a-mi consolida cunostintele si a-mi verifica nivelul de comprehensiune al acestora pentru a identifica daca mai e necesar sa aprofundez invatarea anumitor cunostinte.
O importanta majora pentru mine o are locul in care invat.Am nevoie de multa liniste si prefer sa fiu singura in camera in care invat.,aceasta pentru ca sunt distrasa usor de anumiti stimuli externi si capacitatea de concentrare imi scade.
Totodata daca nu reusesc sa imi respect programul de studiu pe care mi l-am facut incep sa ma ingrijorez ca nu reusesc sa aprofundez cunostintele pentru examen,iar acest lucru imi influenteaza negative capacitatea de concentrare ,eu invatand foarte greu in conditii de stres.

Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta