Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Legendele Olimpului
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 ________________________________________

Perseu este fiul lui Zeus si al pamantencei Danae. Printre ispravile sale amintim rapunerea Meduzei, infrangerea marelui Atlas, omorarea monstrului lui Poseidon, invingerea lui Fineu si altele.
Heracle este fiul lui Zeus si al Acmenei, cel mai cunoscut si viteaz dintre eroii antici. Se mai numea si Alcide. Datorita geloziei sotiei lui Zeus, Hera, acesta va fi blestemat, ucigandu-si sotia si copii. Devine sluga unui rege care il obliga sa indeplineasca 12 munci, in speranta ca isi va pierde viata. Printre faptele sale eroice se numara rapunerea leului din Nemeea, lupta cu Hidra, infrangerea pasarilor stimfaliene, vanarea caprioarei zeitei Artemis, uciderea mistretului din Erimant, curatarea gunoiului din grajdurile lui Augias, prinderea taurului lui Poseidon, aducerea cailor lui Diomede, lupta cu amazoanele pentru cingatoarea Hipolitei, adunarea vacilor lui Gerione, rapirea cainelui Cerber, infrangerea lui Nereu, eliberarea lui Prometeu, aducerea merelor de aur, etc.
Tezeu este fiul lui Poseidon si al Etrei. De tanar dobandeste sabia si sandalele lui Egeu. El este cel ce ii invinge pe Sciron si Procust, ajungand regele Atenei.
Dedal este artistul care construieste niste aripi de ceara si zboara, impreuna cu fiul sau Icar, dar tanarul se apropie prea mult de Helios, de soare, si aripile i se topesc, murind insotit de lacrimile tatalui indurerat. Belerofon imbanzeste calul inaripat Pegas, invinge Himera, ii cere socoteala lui Zeus, urcand spre Olimp, care inspaimantat de figura lui, ii ordona lui Hermes, vulturul, sa il muste pe Pegas. Calul se scutura de durere, iar Belerofon cade din sa si moare in Corint unde i se ridica un monument de piatra.
Asclepio este fiul lui Apolo si al Coroniei. Este inzestrat cu puteri supranaturale, de a vindeca boli si de a invia morti. Hades, zeul intunericului, ii cere lui Zeus sa-l loveasca cu focul ceresc. Acesta moare si ajunge pe bolta cereasca sub forma unei constelatii.
Ulise era casatorit cu Penelopa, avand un copil Telemah. A fost obligat de soarta sa poarte razboaie lungi, sa-si demonstreze vitejia prin invingerea Ciclopului Polifen si multe altele. Una din cele mai cunoscute legende despre el, se refera la arderea Troiei pana la temelii, folosind siretlicul calului de lemn, binecunoscutul cal troian.
Ahile casatorit cu frumoasa Elena, din Troia, se remarca prin batalia dusa cu amazoanele, prin puterile de semizeu, datorita spalarii sale in raul Stix, de catre mama sa la nastere. Era de neinfrant, dar Apolo cunoaste secretul sau, si anume faptul ca nu putea fi ranit cu arma decat in calcai, deoarece, cand a fost scaldat, a fost tinut de calcai. Mai mult decat atat, nu putea pieri de arma vreunui muritor, chiar daca il nimerea in calcai, decat ajutat de un zeu. Astfel, Paris, sustinut de Apolo il va invinge pe marele Ahile.
vizionati galeria de imagini cu eroi →

________________________________________


home
geneza
zeii
eroii
sugestiiZeus este stapanul intregului Olimp si al pamantului, fiind necrutator de exemplu cu Prometeu care aduce focul pe pamant oferind caldura si o noua viata, cu pamantenii carora le trimite bolile, nenorocirile si toate relele in Cutia Pandorei, dar si fata de alti zei care nu se supuneau orbeste lui. Tot Zeus pacaleste mai multe pamantence, avand cu ele nenumarati copii, desi era casatorit cu Hera.
Poseidon devine stapanul apelor, tuturor marilor si oceanelor, si se casatoreste cu o frumoasa nimfa Amfitrita rezultand Triton.
Hadesera stapanul Infernului, al mortii si-al umbrelor, era posac si nesuferit avea un monstru la poarta Tartarului ce se numea Cerber. Hades se casatoresta cu Persefona, pe care o rapeste, aceasta fiind fiica zeitei Demetra.
Hestia era considerata focul caldelor camine, focul pe care ardeau jertfele, focul care insemna iubirea. Hestia ramane-n veci fecioara neprihanita, avand grija de casele bietilor muritori.
Demetra era zeita belsugului si a recoltei facand ogoarele si livezile sa dea roade, umpland casele pamantenitor cu bucate.
Hera devine sotia lui Zeus daruindu-i acestuia copii si bineinteles face mai mult rau decat bine, ca majoritatea zeiilor olimpului,incercand o data sa-l rastoarne pe Zeus.
Palas Atena era zeita intelepciunii, ocrotit
oarea eroilor in batalii priceputa la arte si mestesuguri:scultptura, arhitectura, pictura,broderia si tesaturile de mana dar i-a invatat pe vechii atenieni sa cultive maslinul.
Apolo era zeul muzicii de o frumusete si mandrie iesita din comun, cel mai iubit dintre fii lui Zeus.
Artemis era zeita vanatoarei, sora marelui Apolo zeita ce ramane casta si care umbla in paduri cu 20 de nimfe cu ea.
Hermes avea vorba iscusita era bun la toate, talhar, primind de la Zeus in seama gimnastica, tineretea si sanatatea.
Afrodita primise de la Zeus iubirea, viata si frumusetea avandu-l copil pe Eros care umbla cu arcul in spate si care avea in tolba doua feluri de sageti: unele de aur inmuiate in foc si miere iar altele de plumb inmuiate in otrava.
Hefaistos era zeul mestesugului, locuia in mare si era fiul lui Zeus si al Herei, slut si schilod, casatorit cu zeita frumusetii Afrodita, care-l insela cu Ares
Ares era zeul razboiului, se povesteste ca era chipes, dibaci dar ticalos.
Dionisos era zeul vinului, al dansului si al dezmatului, umbland prin lume cu nimfe si satiri sa imprastie vita


Se povesteste-n carte, ca lumea intreaga era un haos din care s-a desprins pamantul care era zeita Gheea ce s-a casatorit cu Uranus ,care era cerul, inalt si plinde stele.Din dragoste lor s-au nascut titani, ciclopi cu un singur ochi, apoi hecatonhiri sau cetimani ce aveau o suta de brate lungi si monstruoase dar si alti prunci hidosi si necrutatori.
Uranus avand posibilitatea sa ghiceasca viitorul afla ca unul dintre copii il va rasturna si-i arunca pe toti in temnita dar acestia sunt ajutati de mama lor sa scape si sa-l ivinga pe Uranus locul acestuia fiind luat de Cronos, care este blestemat de Uranus sa aiba aceiasi soarta, si sa fie si el invins de un fiu de-al sau. Soarta se repeta si pentru Cronos care-si manca copii de frica sa nu se implineasca blestemul tatalui sau, dar printr-un siretlic, Gheea, sotia lui Cronos il ascunde pe Zeus, unul dintre fii lor, si ajutata de acesta reuseste sa-l invinga pe Cronos si sa-si salveze ceilalti copii, astfel, Zeus urca pe muntele Olimp dupa un razboi de 10 ani dus impotriva titanilor, de unde conduce lumea impreuna cu fratii si surorile sale care sunt: Hestia, Demetra, Hades, Poseidon si Hera.
Astfel Zeus ramane-n cer, Poseidon primeste stapanirea apelor, Hades tinuturile subterane, Hestia primeste focul, Demetra primeste holdele bogate si livezile cu rod iar Hera devine sotia lui Zeus. de vie si sa petreaca la nesfarsit.


Colt dreapta
Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta